Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Întreruperi masive de curent electric în România şi Pakistan în ultimele zile. Probleme tehnice sau e vorba de altceva?


În plină pandemie de coronavirus şi de scandal cu preşedintele Trump, lucruri bizare se întâmplă pe Terra, cărora mass-media nu le acordă o foarte mare importanţă. Dar totuşi… Aşa cum ne anunţă site-ul hotnews.ro, vineri după-masă, pe 08-01-2021, în jurul orei 15:00, au existat mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării. Au fost afectate cel puțin șase județe, fiind o problemă de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani.

Reprezentanții Transelectrica au declarat că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În Bistrița, de exemplu, oamenii au spus că au simţit de parcă totul ar fi fost un joc de lumini – becurile se stingeau și aprindeau, iar electronicele şi electrocasnicele se opreau și reporneau. Speriați, bistrițenii au deconectat aparatele din prize.

În plus, în subtitlul articolului de pe hotnews.ro se vorbeşte despre probleme cu electricitatea în mai multe ţări europene (fără însă a se oferi mai multe detalii).

Să fie doar o simplă problemă tehnică de interconectare? Nu prea cred în coincidenţă, pentru că, aşa cum ne spune site-ul german dw.com, sâmbătă, pe 9 ianuarie 2021, s-au înregistrat mari probleme cu alimentarea cu electricitate în Pakistan, lăsând ţara în beznă.

Citez din articolul de pe dw.com: „Rețeaua electrică națională a Pakistanului a suferit o avarie majoră sâmbătă, lăsând milioane de oameni în întuneric, au declarat oficialii guvernamentali. „O întrerupere la nivel național a fost cauzată de o întrerupere bruscă a frecvenței în sistemul de transmisie a energiei electrice”, a declarat ministrul energiei Omar Ayub Khan pe Twitter. Locuitorii din orașe din toată țara, inclusiv Karachi și Lahore, au raportat întreruperi masive de curent pe rețelele de socializare”.

Nu-i cam mare coincidenţa? Cum să existe probleme de alimentare cu energie electrică în România (şi în alte state europene), dar şi în Pakistan, în doar 2 zile? Se joacă cineva cu armele EMP (cu impuls electromagnetic) sau e vorba de radiaţii electromagnetice ale Soarelui ce pot afecta reţelele de electricitate din întreaga lume?


Lasă un comentariu