Într-o evanghelie apocrifă, Iisus Hristos prezintă lecţii de astronomie şi ne vorbeşte despre Nibiru sau altă planetă necunoscută?

  •  
  •  
  •  
  •  

Precum se ştie, Biserica creştină timpurie (înainte de a se diviza) nu a acceptat oficial decât 4 evanghelii, restul scrierilor creştine despre Iisus devenind “evanghelii apocrife”. Chiar în limba română, cuvântul “apocrif” înseamnă “scriere religioasă nerecunoscută azi între cele canonice”. Criteriul stabilit de Biserică pentru ca o scriere să fie canonică e unul foarte clar: ele trebuie să fie scrise cât mai aproape de vremea în care a trăit Iisus, provenind de la o sursă directă (să fie apostol de-al lui Iisus sau ucenic de-al unui apostol). Scrierile despre Iisus, apărute după 100 sau 200 de ani nu au putut fi considerate ca fiind autentice.

Nu ştiu cât de adevărate pot fi scrierile apocrife, dar am găsit în ele unele fragmente care ar putea fi cât de cât autentice. Citez un fragment din cartea “The Lost Books of the Bible and the Forgotten Books of Eden”, adică, în traducere “Cărţile pierdute ale Bibliei şi Cărţile uitate ale Edenului” (o parte din carte o puteţi găsi pe Google Books). Fragmentul citat de mine nu are implicaţii religioase profunde şi nu văd de ce nu ar putea fi acceptat de Biserică.

“Atunci când un astronom, care era prezent, l-a întrebat pe Iisus dacă a studiat astronomia, Domnul Iisus i-a răspuns arătându-i numărul de sfere din corpurile cereşti, aspectele lor triunghiulare, pătratice şi sextile; mişcările lor progresive şi retrograde, mărimile lor şi alte lucruri pe care nu le-au descoperit niciodată omul”.

Interesant! Ar fi fost şi mai interesant dacă în acest fragment s-ar fi oferit şi alte detalii semnificative despre aceste cunoştinţe astronomice ale lui Iisus. Întotdeauna m-am întrebat dacă nu cumva Iisus, care era Fiul lui Dumnezeu, n-ar fi deţinut cunoştinţe astronomice avansate care să poate fi împărtăşite şi oamenilor. Şi iată că această scriere apocrifă îmi confirmă că da. Însă, din ea, se observă un cuvânt foarte interesant “mişcare retrogradă”! Care corp ceresc cunoscut are o mişcare retrogradă? Niciunul cunoscut, din moment ce toate planetele au o mişcare normală, progresivă. Dar, din cunoştinţele ezoterice până în prezent, se ştie că mitica planetă Nibiru are o mişcare retrogradă. S-o fi referit Iisus la Nibiru sau la altă planetă necunoscută omului până în prezent şi nedescoperită?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu