Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„România stă sub controlul unui „balaur galben – portocaliu”, mai apropiat de Dumnezeu, pe când Rusia e subordonată unui mare balaur roşu malefic” – cred unii ezoterişti


Ştiinţa are o explicaţie simplă pentru cutremure: un cutremur (sau seism) este un fenomen natural caracterizat prin eliberarea bruscă a energiei acumulate în roci; această energie se transmite sub formă de unde seismice care provoacă printre altele mișcarea solului. În 1906, Henry Reid a reușit să explice mecanismul de producere a cutremurelor cu ajutorul teoriei revenirii elastice. Atunci când rocile încep să fie sub presiune, ele inițial se îndoaie ca un arc, împotrivindu-se forței din direcție opusă. Atunci când presiunea devine prea mare, rocile cedează și se rup în cel mai vulnerabil punct, iar restul rocilor îndoite revin la forma inițială. Zona de ruptură devine o falie, și energia eliberată brusc generează un cutremur.

Există însă ezoterişti care cred altceva. Astfel, de exemplu, se ştie cât de des se produc cutremure în Vrancea. Conform unor teorii bizare, poporul român provine dintr-o entitate mare, un balaur cu chip de femeie care sălășluiește undeva sub pământ, în zona Vrancei. Simpla ei supărare, un singur dat din coadă, produce cutremurele.

Conform aceloraşi teorii, din punctul de vedere al apartenenței spirituale a oamenilor întrupați, dacă românii provin din această entitate, nu același lucru se poate spune despre moldovenii de dincolo de Prut, care ar fi subordonaţi unui mare balaur roșu, ce aparţine de Rusia, şi care este cu totul deosebit de cel al românilor, care este portocaliu cu galben. Al nostru ar fi mai apropiat de Dumnezeu și mai puțin agresiv ca entitate, spre deosebire de cel rus.


Lasă un comentariu