Fantoma din copacul spânzuraţilor

88

fantoma din copacul spanzuratilorUn cuplu de turişti francezi pretinde că a fotografiat o fantomă pe fostul loc al unui copac al spânzuraţilor. Spectrul ar fi apărut pe o poză făcută pe High Street din oraşul Fort William (Scoţia). Locul a devenit cumva faimos, începând din anii ’70 ai secolului trecut, când fost tăiat copacul vechi de 300 de ani, iar în locul respectiv se pretinde că au fost văzute apariţii fantomatice.

Sophie Mager (în vârstă de 32 de ani) şi Remy Puckey (40 de ani), cei doi turişti francezi, nu apar în respectiva poză. Fotografia surprinde luminile strălucitoare din oraş, dar, în primul cadru al pozei se poate observa un fel de ceaţă albă sau fum care împiedică vederea panoramică.

Cuplul francez susţine că cerul era senin şi că ei nu au trucat în niciun fel imaginea. Dna Mager, cea care a făcut de fapt fotografia, a declarat: “Era minunat şi jur că nu a fost nicio poză căreia să-i fi adăugat vreun efect special. Noi, când am făcut poza, n-am văzut nicio fantomă, acest spectru alb apărându-ne când ne-am uitat mai târziu la fotografiile făcute”.

Dl Puckey, care a venit într-o excursie de 5 zile în Scoţia, întrucât bunicul său era din Aberdeen, a declarat: “Am arătat fotografia personalului de la hotelul West End unde stăm cazaţi, şi ei au fost şocaţi şi uimiţi”.

Copacul spânzuraţilor a fost folosit în secolul al 18-lea de guvernatorii acestei regiuni pentru a-i pedepsi pe cei care se împotriveau regimului. Copacul, care a supravieţuit timp de 300 de ani, a fost tăiat acum vreo 30 de ani, pentru a face loc construcţiei unei noi biblioteci ai oraşului. Când a fost tăiat, localnicii au pretins că îndepărtarea copacului va aduce, odată cu el, profeţia vrăjitoriei galice “Buidseachd”.

Odată ce biblioteca a fost deschisă, în interiorul ei au avut loc evenimente ciudate. Geamuri care se deschid singure noaptea, cărţile cad jos singure din raft, apa de la toaletă se trage singură, şi alte evenimente ciudate.