Extratereştrii sunt printre noi!… susţin oamenii de ştiinţă

193

extraterestri55Extratereştrii ar putea fi printre noi, dacă nu chiar în noi, şi nu pe planete la milioane de ani lumină distanţă, aşa cum se credea până acum, potrivit unor oameni de ştiinţă.

Cosmologistul Paul Davies, de la Universitatea de Stat din Arizona, susţine că este “foarte rezonabil” să credem că împărţim aceeaşi planetă şi cu o altă formă de viaţă, diferită de tot ceea ce ştim până acum, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Aceasta “formă de viaţă”, care nu se aseamănă cu nimic din ce ştim, s-ar putea ascunde în lacuri otrăvite sau pe fundul mărilor sau ar putea exista chiar în corpurile noastre. “Extratereştrii ar putea exista chiar sub nasul nostru sau în nasurile noastre. Ar putea fi tocmai ceea ce noi numim “forme ciudate de viaţă”.

Paul Davies a făcut un apel la oamenii de ştiinţă să lanseze o misiune de cercetare pe Planetă, deoarece este posibil ca viaţa să fi evoluat mai mult decât o singură dată, ceea ce înseamnă că noi nu suntem singuri pe Pământ.

“Viaţa, aşa cum o ştim noi, pare să aibă mai mult decât un singur strămoş comun, şi, astfel, este oare posibil ca viaţa pe Pământ să fi pornit de mai mult ori? Nu pot să existe oare extratereştrii astăzi în forme de viaţă care să rămână nedetectate deoarece mijloacele noastre tehnice sunt obişnuite să observe formele de viaţă structurate după biochimia vieţii aşa cum o ştim noi?…Tot ceea ce vreau să spun este că noi trebuie să căutăm mai departe pentru a afla răspunsul la aceste întrebări”, susţine profesorul Paul Davies.