După mai bine de 700 de ani, a fost dezvăluit chipul adevărat al lui Dante, autorul „Divinei Comedii”


O nouă reconstrucție facială a scos la iveală, pentru prima dată, adevărata față a scriitorului, poetului și filozofului Dante Alighieri. Născut în 1265, Dante este cel mai bine cunoscut pentru că a scris „Divina Comedie”, care este considerată a fi una dintre cele mai importante lucrări ale literaturii occidentale puse vreodată pe hârtie.

Scrisă pe parcursul a 13 ani și finalizată cu puțin timp înainte de moartea lui Dante, ea discută despre starea sufletului după moarte și prezintă o imagine a dreptății divine oferită ca pedeapsă sau răsplată cuvenită. Descrierile din poezie ale celor nouă cercuri ale iadului – care devin din ce în ce mai groaznice pe măsură ce coborâm prin ele – sunt deosebit de memorabile.

Acum, la mai bine de 700 de ani de la moartea lui Dante, expertul brazilian în grafică Cicero Moraes a recreat cu minuțiozitate chipul folosind tehnici moderne de reconstrucție. Pentru a face acest lucru, el și echipa sa au folosit o analiză din 1921 a oaselor poetului, precum și descrieri moderne ale aspectului său, pentru a crea o asemănare exactă.

„Majoritatea descrierilor istorice se bazează pe informațiile conținute în biografia lui Dante compusă de scriitorul Boccaccio”, a spus Moraes. „El era un individ de înălțime medie, cu o față lungă, nas acvilin și cu ochii mai mult mari decât mici. Totuși, Boccaccio nu l-a cunoscut personal pe Dante și a adunat rapoarte de la oameni apropiați poetului și care locuiau cu el”.

De remarcat este faptul că Dante avea un craniu mai mare decât media.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO