Dovada că marele piramide din Egipt au fost construite de oameni, și nu extratereștri


Marea piramidă a lui Khufu, de la Giza, construită pentru a adăposti trupul faraonului care a domnit aproximativ între 2590-2567 î.Hr. era, iniţial, înaltă de aproximativ 146 m, adică înălţimea unui zgârie-nori de 45 de etaje. Cele 2.300.000 de blocuri de piatră care o alcătuiesc sunt aşezate pe o bază cu suprafaţa de 5,3 ha – fiecare latură având cam 230 m lungime. Fiecare bloc de piatră are un volum de 1 metru cub, cântărind câteva tone.

Cum au putut nişte simpli oameni să construiască o astfel de structură imensă, în special dacă nu cunoşteau roata? Bineînţeles, continuă susţinătorii mitului, doar o civilizaţie foarte avansată ar fi putut construi aceste piramide absolut perfecte. Totuşi, se pare că există o sumedenie de răspunsuri din „sfera credibilului”.

În primul rând, în 1996, Stuart Kirkland Weir a scris un articol în Cambridge Archaeological Journal despre energia necesară pentru construirea piramidelor. Era, pur şi simplu, un studiu despre Timp şi Mişcare. El a determinat câtă energie putea furniza o singură persoană într-o zi şi câtă energie potenţială se afla în cele vreo şapte milioane de tone de piatră. Prin energie potenţială înţelegea acea energie suplimentară pe care un obiect o dobândeşte atunci când este ridicat deasupra nivelului solului. Astfel, el a calculat că, în termeni de zile-muncă, Marea Piramidă ar fi necesitat cam 10 milioane de persoane/zi, sau 1.250 de persoane timp de vreo 8.400 de zile, adică 23 de ani. Dacă ţinem cont de sărbători, accidente şi de fricţiunile inerente, o forţă de muncă de opt ori mai mare (adică de, să spunem, 10.000 de oameni, adică mai puţin de 1% din populaţia Egiptului în acele vremuri), muncind timp de un sfert de secol, ar fi avut suficient timp pentru a finaliza lucrarea.

Istoricul grec Herodot a scris că forţa de muncă care a participat la construirea piramidei număra aproximativ 100.000 de persoane. Pe de o parte, e posibil ca el să se fi înşelat, deoarece scria după mai bine de 2.000 de ani de la construirea piramidelor. Pe de altă parte, 100.000 de oameni ar fi terminat lucrarea mult mai uşor. Iar 100.000 reprezentau cam 10% din populaţie, reducând astfel şomajul şi revoltele.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock