Cine este Lucy? De unde a venit și de ce nu o cunoaște nimeni? Dintr-o lume paralelă? O poveste misterioasă…


Pe 8 septembrie 1992, şoferii care mergeau pe o stradă aglomerată din Port Hueneme (California, SUA), au dat peste o femeie ciudată, care dansa și gesticula în mijlocul străzii. Ea părea că ignoră pe toată lumea, mulţi crezând că este nebună. Autoritățile au fost sesizate și au dus femeia la secția de poliție – însă aici cazul s-a transformat într-o profundă enigmă a unei femei, care pare să fi venit de nicăieri și al cărei caz nu a fost niciodată rezolvat.

Femeia părea a fi de origine hispanică, dar nu s-a stabilit niciun indiciu real asupra persoanei sale, cu excepția unei chitanțe din San Diego (localitate aflată la 300 km distanţă). De asemenea, în buzunarul ei s-au mai găsit 10 dolari, un lanț de aur cu pandantiv și trei inele, dintre care unul avea inscripţia „Inst. Bancario Comm. Latino Americano”, iar altul avea gravat litera „S”.

Iniţial, s-a crezut că femeia ar fi putut fi o vagaboandă, dar bijuteriile păreau a fi destul de scumpe. Pentru că nu comisese nicio infracţiune, femeia a fost eliberată, numai că aceasta s-a dus din nou să danseze în mijlocul unei străzi aglomerate.

A fost ridicată din nou şi internată la un centru pentru femei fără adăpost. Autorităţile au făcut eforturi pentru a încerca să comunice cu ea și pentru a afla cine era, dar acest lucru s-a dovedit inutil. Femeia misterioasă nu părea a şti să vorbească, doar scotea nişte sunete inexplicabile și gesturi ciudate făcute cu mâna. Acestea păreau să aibă sens pentru ea, dar nu şi pentru experţii în limbajul surdo-mut. Atunci când i s-a oferit un pix și o hârtie pentru a scrie, ea a aşternut la întâmplare numere, litere, simboluri stranii, care nu aveau niciun sens. Atunci când i s-a arătat o hartă, femeia părea să nu înțeleagă unde se află.

Pentru a vedea dacă există vreo cale de a comunica cu această femeie misterioasă, a fost adus un specialist în comunicare, pe nume Chris Barrows, care a încercat să-i determine numele. După ce și-a scris propriul nume și a gesticulat, femeia a părut să înțeleagă și să scrie ceva asemănător ca „Lucxi”, de unde concluzia că ar fi chemat-o „Lucy”.

Ulterior, s-a stabilit că femeia avea în jur de 23 de ani, încercând să comunice faptul că la un moment dat a avut un copil care i-a fost luat. Lucy a mai spus că a zburat într-un avion. Iniţial s-a crezut că femeia era surdă, deoarece părea să nu înțeleagă ceea ce i se spunea în engleză sau spaniolă.

Interesant este că Lucy părea a fi bine hrănită și sănătoasă din punct de vedere fizic, hainele ei fiind destul de noi și de bine îngrijite. S-a mai presupus ulterior că Lucy poate fi o femeie cu handicap mintal, care a fugit de acasă sau de la o instituţie de psihiatrie. Totuşi, cum a putut ea supravieţui pe străzi, când îi lipseau chiar și cele mai elementare abilități de comunicare? Cum a putut să rămână sănătoasă, plină de vitalitate, când ea nu putea vorbi cu nimeni?

Nimeni nu părea să știe cine era. Când au fost lipite postere cu fotografia ei și a fost prezentată la televiziunile de știri, nimeni nu a putut oferi nicio informaţie despre identitatea ei. Spitalele de psihiatrie nu o cunoşteau, nici adăposturile pentru femei, nici altcineva. Pentru toţi, femeia era doar o enigmă. Deşi au existat mai multe piste, niciunul nu a oferit răspunsuri. Între timp, Lucy a fost mutată într-un alt adăpost, dar apoi, într-o zi, a dispărut.

Lucy a fost găsită o săptămână mai târziu dormind sub niște ziare pe o stradă din orașul Cotati, deși nimeni nu avea idee cum a ajuns acolo. De data aceasta, s-a constatat că femeia avea o cantitate mică de metamfetamină asupra ei, ceea ce a dat autorităților scuza necesară pentru a o reține și a încerca din nou să afle mai multe despre ea, deși nu a fost acuzată formal de nicio infracțiune. De data aceasta, după ce s-au făcut mai multe teste medicale, s-a descoperit că femeia putea să audă, dar avea capacitatea mentală a unui copil de 9 ani.

A existat o ipoteză că femeia a jucat teatru, pentru a obține un tratament special sau faimă, însă mulți experți rămân convinși că ea reprezintă un adevărat mister. În ultimii ani, se spune că din 2014 misterioasa Lucy locuiește pe străzile din Santa Paula, California și că a reușit să învețe niște cuvinte în limba engleză, dar identitatea ei este încă un mister care nu a fost niciodată rezolvat.

Dar, cine este Lucy? De unde a venit și de ce nu o cunoaște nimeni? Dintr-o lume paralelă? De ce nu poate să comunice deloc, dar să aibă în acelaşi timp o sănătate bună? Deocamdată nimeni nu știe nimic și poate că enigma aşa va rămâne…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock