Celebrul inventator italian Marconi a intercepţionat mesaje secrete de pe Marte?


Guglielmo Marconi (1874 – 1937) a fost un celebru inginer și fizician italian, inventatorul telegrafiei fără fir și a antenei de emisie legate la pământ (unde radio). El a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1909, pentru contribuțiile lor în dezvoltarea telegrafiei fără fir.

În „New York Tribune” apărea, la 2 septembrie 1921, următoarea ştire: „J.C.H. Macbeth, managerul londonez al cunoscutei Marconi Wireless Telegraph Company, Ltd., a spus mai multor sute de oameni, în cursul unui dejun care a avut loc la Rotary Club din New York, că domnul Marconi crede că a interceptat mesaje de pe Marte, în timpul unor recente experienţe atmosferice de telegrafie fără fir, efectuate la bordul iahtului său, „Electra”, în Marea Mediterană.

Dl. Macbeth a spus că domnul Marconi n-a putut să dea nicio altă explicaţie faptului că, în timpul desfăşurării experienţelor, a recepţionat semnale magnetice pe lungimi de undă de 150.000 metri, pe când cea mai mare lungime de undă produsă astăzi în lume este de 14.000 metri. Regularitatea semnalelor, a declarat dl. Macbeth, elimină presupunerea că undele s-ar fi putut datora unei perturbaţii electrice. Semnalele erau ininteligibile, aparţinând probabil unui cod, a spus vorbitorul, şi unicul semnal recunoscut semăna cu litera V din codul Marconi”.

Chiar dacă în decembrie 1920 postul „Lafayette”, de lângă Bordeaux, emitea pe lungimea de undă de 23.450 metri, până la cei 150.000 metri ai domnului Marconi era o distanţă să spunem doar semnificativă. Cum e greu de crezut că un specialist de o asemenea talie ar fi putut săvârşi o eroare de apreciere de acest ordin, s-ar părea că semnalele nu proveneau dintr-o sursă terestră identificabilă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock