Invenţia secretă din 1979 a domnului Archie Blue, motorul auto cu apă, ar fi putut spulbera într-o clipită averile magnaţilor petrolieri

  •  
  •  
  •  
  •  

În aprilie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/mister-x-inventatorul-motorului-cu-apa-a-incercat-sa-fie-ucis-de-10-ori-de-magnatii-petrolieri/), prezentam cazul lui Mister X, inventatorul motorului cu apă, ce ar fi fost în pericolul de a fi ucis de mai multe ori de magnaţii petrolieri. În acest articol vă voi prezenta un alt caz mai vechi.

În 1979, un inventator in Noua Zeelandă, pe nume Archie Blue, a atras atenţia lumii cu o invenţie care ar fi permis oricărui motor de maşină să fie alimentat nu cu benzină sau motorină, ci cu apă. El a fost premiat pentru munca sa, deşi unele diagrame vitale ale invenţiei sale miraculoase au fost ţinute la secret. Oricum, el a fost capabil să-şi demonstreze invenţia în faţa publicului. Oficiali de la Automobil Club Regal din Marea Britanie au recunoscut că maşina cu motorul domnului Archie Blue putea merge cu apă.

Un grup de investitori englezi l-au sprijinit pe Blue pentru a comercializa la scară largă această invenţie-minune. Ei l-au adus pe nouzeelandez în Marea Britanie, unde au testat dispozitivul. Dar apoi, brusc, progresul pentru fabricarea pe scară largă a acestui motor cu apă s-a oprit. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu motorul lui Blue, dar inventatorul s-a întors în Noua Zeelandă şi nu a mai vorbit niciodată de descoperirea sa.

Acum, dacă e să facem nişte speculaţii, putem presupune că domnul Blue a fost ameninţat cu moartea şi convins să renunţe la această invenţie. Era şi normal: în anul 1979, preţul mediu al petrolului a crescut foarte mult şi a ajuns de la 14 dolari pe baril în anul precedent la 25 de dolari, ca urmare a crizei din Iran, pentru ca în 1980 să ajungă la 38 de dolari. Când magnaţii petrolului urmau să se îmbogăţească foarte mult, ca urmare a triplării preţului petrolului, domnul Blue veni cu o invenţie care le-ar fi risipit într-o clipită toate averile potenţiale.

În 1991, domnul Blue muri, iar fiica şi ginerele său au dus la gunoi toate notiţele şi însemnările cercetătorului. Astfel, secretele lui Archie Blue au murit odată cu el.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu