Cel mai straniu testament din istorie


Colecţionarii de testamente stranii şi curioase consideră documentul bogatului avocat canadian Charles Millar drept un exemplu foarte bun în acest sens. Millar a murit în anul 1928, în vârstă de 73 de ani, lăsând în urmă un testament care este o înşiruire de farse, unele dintre ele reuşind să dezvăluie cât de departe ar merge cei vii pentru a obţine banii celor morţi. Millar le-a lăsat unui judecător şi unui predicator, inamici înfocaţi ai jocurilor de noroc, acţiuni foarte profitabile la un hipodrom, care i-ar fi transformat automat pe cei doi, în cazul în care acceptau cadoul, în membri ai unui club de curse de cai. Amândoi au acceptat.

Unui grup de preoţi ce se declarau ferm împotriva consumului de alcool, Millar le-a lăsat acţiuni în valoare de peste cincizeci de mii de dolari la o fabrică de bere. Cu excepţia unuia, toţi au acceptat cadoul. Unui număr de trei cunoştinţe al căror dispreţ reciproc constant îi făcea să se evite să se afle în acelaşi timp sub acelaşi acoperiş, Millar le-a lăsat casa sa de vacanţa din Jamaica, pe care urmau să o împartă. Ceea ce au şi făcut, plini de rachiună.

Însă cel mai mediatizat aspect al testamentului lui Charles Millar şi partea contestată cu cea mai multă înverşunare, a fost numită de presă “Derby-ul bebeluşilor”. Bogatul avocet a lăsat o avere femeii din Toronto care “va fi născut cei mai mulţi copii în momentul trecerii a zece ani de la moartea mea”. În clipa în care tribunalul a validat documentul, s-a dat start derby-ului. În nouă luni, saloanele maternităţii spitalului din Toronto s-au umplut la capacitatea completă, iar cotidianele oraşului au început să ţină un clasament al femeilor aflate în frunte, scoţând în evidenţă mamele norocoase ce născuseră gemeni sau tripleţi.

Rudele lui Millar – precum şi comunitatea religioasă a oraşului Toronto – erau scandalizate, afirmând că testamentul “încurajează imoralitatea” şi degradează “actul sfânt al naşterii”. La exact zece ani după moartea lui Millar, pe data de 30 mai 1938, judecătorul MacDonnell de la Tribunalul oraşului Toronto a hotărât beneficiara averii în bani lichizi, în valoare de 568.106 dolari. O mamă care născuse zece copii a fost descalificată, deoarece nu toţi copiii săi aveau acelaşi tată; o altă femeie a fost, de asemenea, descalificată deoarece cinci dintre cei nouă copii pe care-i născuse muriseră la naştere.

Totuşi, pentru eforturile depuse, fiecare dintre cele două femei a primit câte un “premiu de consolare” în valoare de 12.500 dolari. Restul banilor a fost împărţit în mod egal între patru mame fertile, fiecare născând în perioada stabilită câte nouă copii. În momentul acceptării banilor, fiecare dintre ele a jurat să folosească pe viitor metode contraceptive. Charles Millar, un om conservator şi impasibil în timpul vieţii, s-a dovedit după moarte a fi un glumeţ diabolic.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO