Acum 4.000 de ani, o civilizaţie extraterestră a lăsat pe Terra o „capsulă a timpului”, care se află îngropată sub piramida lui Keops şi care conţine un mesaj important pentru omenire?


În iunie 1967, un eveniment istoric ufologic a avut loc în Spania – afacerea UMMO. Atunci, o serie de persoane aflate în zona San Jose de Valderas, o suburbie din zona de sud~vest a capitalei spaniole Madrid, au putut vedea un obiect de formă  discoidală. Acesta a evoluat deasupra regiunii la mică altitudine, aproximativ 12 minute, dispărând apoi în direcţia autostrăzii ce duce spre Extramadura şi Portugalia.

Era perfect circular, cu un diametru de circa 12-13 m şi prezenta pe suprafaţa inferioară un semn sau un simbol ciudat ( – o cruce având bara orizontală terminată cu două semicercuri), vizibil în fotografiile a cel puţin doi dintre martorii evenimentului. Era acelaşi simbol care însoţise, pe parcursul ultimului deceniu şi jumătate, extraordinarele documente UMMO.

După ce a evoluat silenţios în lungul şoselei spre Extramadura, obiectul a aterizat pentru câteva secunde numai, pe un teren viran de lângă mica localitate Santa Monica, aflată în linie dreaptă la circa 4-5 km de San Jose de Valderas.

La Santa Monica, obiectul a lăsat pe sol trei urme rectangulare aflate în vârfurile unui imaginar triunghi echilateral, ale cărui laturi măsurau ceva mai mult de 6 m. Tot în acel loc au fost găsite şi câteva tuburi metalice de aproximativ 14-15 cm lungime. Unul dintre martorii evenimentului a deschis cu ajutorul cleştelui un astfel de tub, din care s-a scurs un gen de lichid ce s-a evaporat imediat. Tubul mai conţinea şi două benzi de culoare verde, ce păreau a fi din material plastic. Iar acestea aveau gravate pe ele acelaşi semn aflat pe documentele UMMO şi observat pe partea inferioară a obiectului necunoscut.

În 1974, un pasionat din România de OZN-uri şi extratereştri, crede că a dezlegat misterul plăcuţele cu mesaje UMMO. Iată ce crede acesta:

Conform acestui mesaj, cu circa 4000 de ani în urmă, o civilizaţie avansată din Cosmos ar fi luat contact cu Terra şi ar fi lăsat aici un fel de „capsulă a timpului”. Aceasta s-ar afla şi astăzi îngropată undeva în Egipt, sub baza unei construcţii numite Keoaspiron. Deci, acolo se află şase coridoare subterane, care conţin numeroase mărturii ale unei străvechi şi foarte avansate civilizaţii cosmice. Nu se ştie prea bine în ce constau aceste mărturii, dar se pare că ele există şi vor trebui aduse la lumină. (Acest Keoaspiron ar putea fi Piramida lui Keops, singura din cele şapte minuni ale lumii antice care a rezistat vitregiei istoriei şi a rămas „în picioare”).

De fapt, poate că tocmai aceasta este menirea Marii Piramide: de a transmite viitorimii un mesaj de înţelepciune şi înţelegere, cu posibilitatea de a fi descifrat numai atunci când umanitatea terestră va fi ajuns la un nivel corespunzător de maturitate. Aşadar, trebuie mai întâi găsită şi dezgropată această „comoară” a antichităţii, această „capsulă a timpului”, ceea ce în limbajul mesajului amintit ar echivala cu formularea deschiderea cărţii.

Acelaşi mesaj pare a fi totodată un avertisment şi o invitaţie de a lua legătura cu prietenii noştri mai avansaţi din Cosmos. Această legătură nu se face prin radio (sau radiotelescoape gigantice), ci „cu totul altfel”, în mod paşnic şi benefic pentru civilizaţia pământeană. O dată cu deschiderea cărţii şi cu punerea în practică a sfaturilor şi învăţămintelor ce se găsesc acolo, civilizaţia actuală îşi va putea rezolva o bună parte din problemele sociale, politice, economice sau de orice altă natură. Vor putea fi prevenite şi anihilate catastrofele naturale, vor dispărea bolile, foametea şi sărăcia, vor putea fi folosite energii noi, nepoluante, care vor duce într-adevăr la progres şi dezvoltare. Suntem avertizaţi să trecem imediat la dezarmare şi la încetarea oricărui fel de conflicte armate, acestea aflându-se de fapt la baza lipsei de progres real al pământenilor de astăzi.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)