Acum 2.000 de ani, medicii chirurgi din Peru efectuau operaţii complicate pe craniul uman! Iată şi dovada…


Când arheologii au descoperit un craniu vechi de 2.000 de ani, care avea dovezi metalice ale unei intervenții chirurgicale antice, au fost surprinși. Craniul vechi era cel al unui războinic peruan, reprezentând una dintre cele mai vechi dovezi ale unei intervenții chirurgicale antice. Se presupune că chirurgii peruvieni au efectuat o intervenție chirurgicală remarcabilă pe craniul războinicului, după ce acesta s-a întors din luptă grav rănit.

Potrivit paginii de Facebook a muzeului unde se află expus craniul, alungirea structurii a fost realizată prin legarea capului începând de la o vârstă foarte fragedă. Aceasta era o practică care era folosită pentru a arăta statutul social. Se crede că medicii antici peruani au implantat o bucată de metal pentru a repara craniul spart. Placa de metal a fost folosită pentru a ajuta la legarea oaselor deteriorate. Compoziția specifică a aliajului este necunoscută.

Deși nu se poate spune cu certitudine dacă a fost folosit anestezic, existau diferite tratamente pe bază de plante pentru procedurile chirurgicale disponibile în acel moment. Experții cred că tehnica de pe craniu demonstrează că popoarele antice erau capabile să execute proceduri chirurgicale și medicale complicate. Se pare că în acest caz, rănitul a supraviețuit tratamentului, osul cranian rupt fuzionând bine.

În mod tradițional, argintul și aurul erau folosite pentru acest tip de intervenții chirurgicale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock