Acum este oficial faptul că oamenii de știință au găsit dovezi ale existenţei unui „al doilea Pământ”


Acum este oficial faptul că oamenii de știință au găsit dovezi ale unui „al doilea Pământ”. Cercetătorii au confirmat existența unui „al doilea Pământ”, situat în sistemul solar Proxima Centauri. Se crede că planeta are oceane la fel ca Pământul și poate găzdui viață extraterestră. În trecut, mii de exoplanete au fost descoperite în Univers, dar niciuna dintre ele nu este ca Proxima Centauri b.

Proxima Centauri b, așa cum a fost botezată, are caracteristici foarte promițătoare: este probabil stâncoasă, puțin mai masivă decât propria noastră planetă și este situată în regiunea din jurul stelei sale care ar permite existența apei lichide la suprafața sa. Se crede că planeta Proxima Centauri b este de aproximativ 1,3 ori mai mare decât planeta noastră și are temperatura ideală la suprafață pentru ca apa în stare lichidă să existe.

Proxima Centauri b se situează la 4,2 ani-lumină depărtare de Pământ, ceea ce înseamnă că, pentru a vizita planeta în viitorul apropiat, generațiile viitoare ar trebui să vină cu nave spațiale super-rapide care să le permită să călătorească până acolo cu ușurință. Dacă planeta se dovedește a fi un „al doilea Pământ”, ar putea deveni una dintre cele mai bune opțiuni pentru viitoarea colonizare umană. Cercetătorii cred că temperatura de la suprafața exoplanetei ar putea fi între -90 de grade Celsius și 30 de grade Celsius. Potrivit cercetătorilor, Proxima Centauri b poate fi cea mai bună oportunitate pe care am întâlnit-o pentru a găsi dovezi directe ale existenței formelor de viață extraterestre în afara sistemului nostru solar.

Planeta care a fost deja numită un „al doilea Pământ” este situată la o distanță ideală de steaua gazdă pentru ca apa lichidă să existe, ceea ce înseamnă că viața așa cum o știm este foarte probabil să existe. Proxima Centauri b orbitează Proxima Centauri – care este o pitică roșie situată în constelația Centaur. Steaua în sine este prea slabă pentru a fi observată cu ochiul liber, dar în ultima perioadă oamenii de știință nu și-au luat ochii de la ea. De fapt, Proxima Centauri a fost urmărită în mod regulat cu spectrograful HARPS instalat pe telescopul de 3,6 metri al Observatorului European de Sud (ESO) din La Silla (Chile) și monitorizat simultan cu alte instrumente astronomice asemănătoare.

„Au fost găsite multe exoplanete și vor fi găsite multe altele, dar căutarea celui mai apropiat potențial analog al Pământului și succesul a fost experiența vieții pentru noi toți”, a declarat dr. Guillem Anglada-Escude, autorul principal al lucrării. „Urmează căutarea vieții pe Proxima Centauri b”.

Observațiile viitoare, de exemplu folosind telescopul Agenţiei Spaţiale Europene (Extremely Large Telescope), cu dimetrul de 39 metri, aflat în construcție în Chile, vor permite investigarea în continuare a exoplanetei Proxima b și a prezenței ipotetice a unei atmosfere groase și a unui rezervor de apă lichidă.

P.S. Se ştie că Proxima Centauri este cea mai apropiată stea faţă de noi, aflându-se la doar 4,2 ani-lumină distanţă, adică la aproximativ 271.000 de ori distanța dintre Pământ şi Soare. Aşa cum discutam într-un articol din august 2016 – Breaking news – o descoperire şocantă a astronomilor! Se pare că ei au găsit o planetă foarte asemănătoare cu Pământul, care orbitează cea mai apropiată stea faţă de Soare – Proxima Centauri! – astronomii anunţau că descoperiseră o exoplanetă asemănătoare Pământului, orbitând steaua sa la o distanță care putea favoriza viața. Însă într-un articol ulterior – Conspiraţia Proxima Centauri: oamenii de ştiinţă care lucrează cu NASA ştiu că extratereştrii se află pe cea mai apropiată exoplanetă faţă de Terra! Însă ei ne spun acest lucru treptat, pentru a ne obişnui cu ideea… – emiteam următoarea ipoteză: ţineţi minte fimul SF „Avatar”, al cărui acţiune se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul Alpha Centauri (din care face parte şi steaua Proxima Centauri), în care oamenii și-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un prețios minereu ce se găsește pe satelitul natural. Credeţi că totul e doar SF sau oamenii au deja o bază extrem de avansată în Alpha Centauri? Se ştie că Hollywood-ul se află sub influenţa Ocultei Mondiale… iar acest film poate ne oferă un indiciu “întâmplător” despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Universul nostru.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock