Lampa lui Aladin din basmul oriental „Aladin şi lampa fermecată” era o adevărată maşină de materializare din vremuri străvechi?


Aladin este personajul principal al basmului „Aladin și lampa fermecată”, care face parte din antologia „O mie și una de nopți”. Conform povestirii orientale, Aladin era posesorul unei lămpi fermecate care avea puterea să-i îndeplinească orice dorință. Iniţial, Aladin era un tânăr sărac, care este solicitat de un negustor pentru găsirea unei lămpi de ulei ascunsă într-o peșteră împreună cu diverse comori. Observă din întâmplare că lampa deține puteri magice și cu ajutorul acesteia devine un om bogat.

În ziua de azi, ori de câte ori oamenii vor să descrie un aparat fantastic sau un proces miraculos, ei se referă la „Lampa lui Aladin”. Dar, ce are deosebit lampa lui Aladdin? Faptul că putea materializa fiinţe supranaturale ori de câte ori tânărul Aladin o freca. Este oare posibil ca el să fi pus în funcţiune în asemenea situaţii o maşină de materializare?

În lumina cunoştinţelor din ziua de astăzi, lampa magică îşi are o explicaţie. Ştim că tehnologia nucleară transformă masa în energie, iar fizica echivalează energia cu masa. O imagine TV este desfăcută în sute de mii de linii, care sunt emise în eter după ce sunt transformate în unde energetice. Haideţi să facem un salt în fantastic. O masă constă într‑un număr imens de atomi alăturaţi. Dacă ar fi posibil să desfacem masa în componentele sale atomice, să le trimitem pe acestea sub formă de unde energetice şi să o reconstruim la un loc ales, transportul de materie ar fi rezolvat. Fantezie pură? Poate că Aladin chiar a avut o asemenea maşinărie fantastică, iar basmul „Aladin și lampa fermecată” nu este doar un basm?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock