O apocalipsă a Internetului ar putea avea loc pe Terra, odată cu următoarea mare furtună solară – avertizează specialiştii


Imagine: pxfuel.com (Commons Creative – free)

Oamenii de știință au avertizat că o furtună solară devastatoare ar putea perturba Internetul lumii timp de luni de zile. Ultima dată când o expulzare de masă coronală provenită de la Soare a lovit Pământul a fost în anul 1921, cu mult timp înainte de apariţia calculatoarelor, telefoanelor mobile și Internetului.

Totuși, specialiştii avertizează că, dacă s-ar întâmpla acum o furtună solară majoră, aceasta ar putea provoca perturbări grave asupra modului nostru de viață datorită dependenței noastre de comunicațiile electronice.

Potrivit noilor date prezentate la conferința de comunicare a datelor SIGCOMM 2021, un astfel de eveniment ar putea provoca o „apocalipsă a Internetului”, timp de luni de zile. Având în vedere că totul, de la plăți cu cardul la servicii de mesagerie, se bazează pe Internet, o perturbare de această natură și de această amploare s-ar putea dovedi dezastruoasă pentru omenire.

„Ceea ce m-a determinat cu adevărat să mă gândesc la asta este că, odată cu pandemia, am văzut cât de nepregătită era lumea”, a spus co-autorul studiului, Abdu Jyothi, de la Universitatea din California, Irvine. „Nu există niciun protocol pentru a face față în mod eficient unui dezastru a Internetului. Infrastructura noastră nu este pregătită pentru un eveniment solar la scară largă”.

Cum probabilitatea ca o ejectie de masă coronariană să se producă este în jur de 1,6-1,4% pe deceniu, totuși e posibil să putem evita acest scenariu dezastruos – cel puțin pentru moment.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO