Uimitorul „pod al diavolului” din Germania – reflexia lui creează un cerc perfect


Undeva în Germania, în parcul Kromlauer, se află un pod minunat, cunoscut sub numele de „Rakotzbrücke”, adică „podul diavolului”, construit special pentru a crea un cerc atunci când se reflectă în apele de dedesubt.

Construit în 1860 de către oficialităţile locale, podul sub formă de arc a fost realizat dintr-o varietate de pietre locale. El se numeşte aşa în limba germană („podul diavolului”), întrucât se considera că astfel de poduri erau atât de periculoase sau miraculoase, încât trebuie să fi fost construite de Satana. Totuşi, podul a fost ridicat de către oameni, constructorii săi ţinând mai mult la estetica podului decât la utilitatea lui.

Rakotzbrücke este decorat cu roci care arată ca nişte coloane de bazalt naturale. Apoi, curbura podului este proiectată astfel încât să constituie o jumătate dintr-un cerc perfect, pentru ca apele de dedesubt și lumina să creeze iluzia unui cerc complet de piatră.

Astăzi, podul poate fi văzut în continuare în parc, dar traversarea lui este un lucru interzis. Podul este cel mai vizitat toamna, când frunzele ruginii creează o viziune suprarealistă. În iunie 2018, podul a fost supus renovării.

Foarte interesant că în lume mai există un pod celebru sub numele de „podul diavolului”, în Veneţia, unde, conform legendei, diavolul însuși vine pe acest pod la fiecare Ajun al Crăciunului în căutarea sufletelor copiilor decedați. Citiţi mai multe în acest articol din martie 2017 – Ce mister bântuie “podul diavolului” din Veneţia?