Teoria „razelor crepusculare”: este Soarele mult mai apropiat faţă de noi? La 4.800 de km şi nu la 150 de milioane de km!?


Există o teorie alternativă extrem de interesantă, întâlnită pe un site de „conspiraţii”, care pune la îndoială faptul că Soarele s-ar afla atât de departe faţă de noi. Citez din această teorie alternativă:

– Razele Soarelui, care strălucesc prin nori și copaci, par să provină de la o sursă de lumină nu atât de îndepărtată. De fapt, dacă continuați liniile de rază până la sursă, veți ajunge la concluzia că Soarele are un diametru de aproximativ 51 de km, fiind situat la aproximativ 4.800 de km deasupra suprafeței Pământului. Cu toate acestea, știința afirmă că Soarele este situat la 150.000.000 de km distanță, iar diametrul său este de circa 2.235.000 de km.

– Razele de lumină solară emise de o sursă situată la 150 de milioane de km distanță ar trebui să ajungă pe Pământ vizibil paralel una cu cealaltă:

– În realitate, vedem ceva de genul acesta:

– Există o explicație științifică pentru un astfel de fenomen, care se numește „Raze crepusculare”. Numele provine de la apariția lor frecventă în timpul orelor de amurg (cele din jurul zorilor și amurgului), când contrastele dintre lumină și întuneric sunt cele mai evidente. „Crepuscular” provine din cuvântul latin „crepusculum”, care înseamnă „amurg”.

– Razele crepusculare din optica atmosferică sunt raze de lumină solară care par să radieze din punctul cerului în care se află Soarele. Aceste raze, care curg prin golurile din nori sau între alte obiecte, sunt linii luminoase provenind de la Soare, separate de regiuni mai întunecate. În ciuda faptului că ele par să convergă într-un punct, razele sunt de fapt niște linii aproape paralele de lumină solară. Convergența lor aparentă este un efect de perspectivă, similar, de exemplu, modului în care liniile feroviare paralele par să conveargă într-un punct situat la distanță. Razele solare converg spre Soare, dar acesta este mult mai departe decât ar putea să arate razele.


​- Dar, de ce trebuie ca întotdeauna să nu credem ce vedem în faţa ochilor şi să credem orbeşte doar în ştiinţă? Priviţi aceste „raze crepusculare”, în mai multe cazuri:

a) Razele crepusculare ale Soarelui printre copaci, Soarele aflându-se la o distanţă de 150 de milioane km faţă de Pământ:

b) Razele crepusculare ale Lunii printre copaci, Luna aflându-se la o distanţă de aproape 400.000 km faţă de Terra, adică e mai aproape decât soarele de 390 de ori:

– Razele Soarelui sunt paralele, iar ochii noștri ne joacă feste – ne spun oamenii de ştiinţă.

– Se pare că acele raze paralele nu sunt totuşi paralele, deși oamenii de știință spun că sunt. Dar dacă nu sunt, atunci cum a reușit grecul Eratostene, acum 2.000 de ani, să obțină măsurătorile exacte ale circumferinței Pământului? De unde a știut că razele de lumină pe care le-a folosit (950 de km distanță) nu erau „crepuscular strâmbe” în momentul măsurării?

– În plus, calculul lui Erastotene funcționează în ambele ipoteze: cea a Pământului rotund, cât şi cea a Pământului plat.

Soarele și Luna apar de aceeași dimensiune pe cerul Pământului, deoarece diametrul Soarelui este de aproximativ 400 de ori mai mare – dar Soarele este și de aproximativ 400 de ori mai departe. Poate că Eratostene ar fi trebuit să folosească lumina Lunii, în loc de cea a Soarelui, pentru că era exact acelaşi lucru. Însă, aceste raze crepusculare uimitoare rămân aceleași…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock