Hitler a trimis o expediţie secretă în Tibet pentru a-l găsi pe Yeti, „omul zăpezilor”


O organizație nazistă secretă (Ahnenerbe) l-a vânat pe Yeti (o fiinţă gigantică fabuloasă), deoarece Hitler și prietenii săi credeau că acesta este o dovadă științifică a rasei ariene. Teoria conspiraţiei sugerează că o organizație ocultă nazistă a finanțat o expediție pentru a-l găsi pe „omul zăpezii” în Tibet, între mai 1938 și august 1939.

Expediţia a fost condusă de profesorul Ernst Schaefer, care a raportat direct șefului SS, Heinrich Himmler, un faimos ocultist. Ahnenerbe – cel mai secret institut nazist – a fost înființat de Heinrich Himmler în 1935 pentru a găsi dovada că rasa ariană a condus odată întreaga omenire.

Motivul pentru expediția din Tibet a fost clasificat ca „secret” de către şeful nazist, Joseph Goebbels, care a afirmat că este „de natură politică și militară”, adăugând că „detaliile nu pot fi dezvăluite”. Dar acum, unii oameni susțin că adevăratul scop al expediției condusă de nazişti a fost acela să-l găsească pe Yeti.

Messier Reinhold, renumit alpinist, care crede în existenţa lui Yeti, a făcut afirmația senzațională că Schaefer și naziștii căutau o „legătură lipsă” pentru a dovedi teoria rasei ariene. „Un nazist a fost trimis de Hitler și Himmler în Himalaya, pentru a-l cauta pe yeti”, a declarat Reinhold pentru National Geographic, în anul 2000.

În cartea sa intitulată „Căutarea mea pentru Yeti”, Messner sugerează o teorie care a dat startul noțiunii de rasă ariană. „Teoria cosmogoniei glaciare presupunea că toată energia cosmică izvorăște din ciocnirea dintre gheață și foc. A fost o teorie populară la vremea respectivă. Himmler era convins că a dovedit originea divină a rasei ariene. Este posibil ca yeti să fi fost motivul expediţiei în Tibet”.

Himmler a fost atât de obsedat de aceste teorii nebunești, astfel încât a trimis expediții pentru a găsi Atlantida și Sfântul Graal. În timpul procesului de la Nurnberg, după cel de-al doilea război mondial, profesorul Schaefer a spus că Himmler avea niște idei foarte ciudate, vrând să demonstreze că rasa nordică a coborât direct din cer.