Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Ştiaţi că Rusia are o suprafaţă mai mare decât planeta pitică Pluto? Că un pterodactil era mai mare decât un avion de luptă? Iată câteva alte lucruri uimitoare…


Lumea în care trăim este plină de fapte uimitoare, unele din ele poate că nu le-aţi ştiut până acum. O parte dintre aceste fapte sunt unele obișnuite, cum ar fi sfatul de a nu mânca niciodată zăpadă galbenă, în timp ce altele sunt fapte destul de necunoscute, ca de exemplu faptul că gheparzii adoră mirosul parfumurilor de Calvin Klein.

În acest articol veţi citi câte lucruri despre care, probabil n-aţi auzit niciodată până acum. Sper că sunteţi pregătiţi să primiţi aceste cunoştinţe…

1) Ştiaţi că există şi portocale verzi?

Portocalele cultivate în părțile mai calde ale lumii, cum ar fi Vietnamul și Thailanda, rămân verzi pe parcursul vieții.

2) Ştiaţi că a merge la muncă este mai periculos decât a merge la război?

Statistic, aveți de trei ori mai multe șanse să muriți călătorind la sau dinspre servici, decât v-aţi duce la război în aceste zile.

3) Ştiaţi că Rusia are mai multă suprafață decât planeta pitică Pluto?

Având o suprafaţă de 17.125.191 de kmp, Rusia bate cei 16.647.940 de kmp ai planetei pitice Pluto.

4) Ştiaţi că primul film 3D a fost lansat în cinematografe în 1922?

Lansat în septembrie 1922, „Puterea dragostei” a fost un film mut și a fost lansat în cinematografele din întreaga lume. Din păcate, filmul este pierdut și nu a fost găsit de zeci de ani!

5) Ştiaţi că în vremuri imemoriale exista un pterodactil care avea o anvergură mai mare a aripelor decât cea a avionului de luptă?

Resturile remarcabile ale acestui pterodactil au fost descoperite în România. Fiind la fel de înalt ca o girafă, se crede că reptila zburătoare ar fi cântărit aproximativ jumătate de tonă. Având o anvergură a aripilor de 13 metri, aceasta ar fi fost mai mare decât cei 11 metri a aripii unui avion de luptă F16.

6) Ştiaţi că Burj Khalifa este atât de înalt încât poți vedea două apusuri de soare dintr-o singură zi?

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume. Puteți vedea apusul la nivelul solului, și dacă luaţi imediat liftul până la capătul clădirii, puteţi vedea din nou acelaşi apus.

7) Ştiaţi că există un cimitir pentru nave spațiale în Oceanul Pacific de Sud?

Cunoscut sub numele de „Point Nemo”, este cel mai îndepărtat loc de pe Pământ faţă de uscat. El găzduiește peste 300 de nave spațiale și resturi spațiale asociate, inclusiv stația spațială MIR, primul obiect asamblat vreodată pe orbita planetară.

8 ) Ştiaţi că în 1960 o vacă a fost lovită de un satelit american căzut în Cuba?

Acest eveniment s-a întâmplat într-o perioadă în care tensiunile dintre Havana și Washington erau la nivelul cel mai înalt. Așa că autorităţile cubaneze au decis să profite cât mai bine de această situație și au râs de vecinii americani. Au defilat o vacă pe străzile cubaneze cu o pancartă pe care scria „Eisenhower, ai ucis una dintre surorile mele!”

9) Ştiaţi că nasul și urechile nu încetează să crească?

Ele sunt singurele părți ale corpului uman care continuă să crească, atunci când toate celelalte părţi nu mai cresc.