Secretul irlandezilor a fost dezvăluit: se pare că ei au legături cu popoarele biblice din Orientul Mijlociu


Irlandezii s-au întrebat de mult timp de unde proveneau strămoșii lor. Iar ADN-ul cules din mormintele antice relevă faptul că irlandezii nu sunt celți, fiind foarte posibil strămoșii poporului irlandez să provină din țările biblice din Orientul Mijlociu.

Celții reprezintă un popor misterios care a jucat un rol foarte important în istoria Europei antice. S-a presupus mult timp că irlandezii erau strâns legați de celți, dar această teorie ar putea fi greșită.

În 2006, Bertie Currie a descoperit pe insula Rathlin sub o piatră mare și plată, mai multe cranii şi oase umane. Ceea ce a găsit Carrie ar putea rescrie complet istoria Irlandei antice. Resturile acestor oameni antici au fost analizate de oamenii de știință din Irlanda și Marea Britanie, iar rezultatele ADN-ului arată că strămoșii poporului irlandez modern au sosit înaintea celților pe țărmurile Irlandei cu aproximativ 1.000 de ani.

Datarea prin carbon radioactiv arată că oasele antice datează din jurul anului 2.000 î.Hr., fiind astfel cu sute de ani mai vechi decât cele mai vechi artefacte celtice cunoscute de oriunde în lume. Aceasta înseamnă că descoperirea ar putea schimba complet percepția despre strămoșii irlandezi.

Dan Bradley, profesor de genetică la Trinity College, a declarat în 2016 că descoperirea ar putea contesta credința populară că poporul irlandez s-ar trage din celți.

Poate că oamenii din Irlanda și Scoția au legătură mai mare cu oamenii din Africa / Orientul Mijlociu decât credem noi. Un studiu anterior a sugerat că scoțienii sunt descendenți ai triburilor pierdute din Sahara.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): washingtonpost.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO