Se foloseşte Putin de un experiment psi – „Nooscopul / Conştiinţa Globală” – pentru războiul pe care îl duce? Afirmaţii şocante ale unui utilizator de Twitter


În urmă cu șase ani, președintele rus Vladimir Putin şi-a numit un nou șef de cabinet, Anton Vaino. Înainte de promovarea sa în eșaloanele superioare ale Kremlinului, Vaino a lucrat ca diplomat, precum și a scris o serie de articole despre economie și societate (se spune că are un master în economie). Unul dintre aceste articole, „Validarea viitorului”, propunea o serie de noi moduri de organizare și înțelegere a societății. Cheia acestor schimbări era un nou dispozitiv pe care l-a numit „nooscop”, despre care el a spus că ar putea accesa conștiința globală și „detecta și înregistra schimbările în biosferă și în activitatea umană”.

La nivelul său cel mai de bază, „nooscopul este un dispozitiv care constă dintr-o rețea de scanere spațiale menite să primească și să înregistreze schimbările din biosferă și activitatea umană”. Scanerele spațiale ar putea fi alimentate cu date dintr-un „Hypernet global”, cu senzori împrăștiați în toată lumea. Aceste scanere ar înregistra absolut totul – conform autorului. „Rețeaua senzorială a nooscopului (…) identifică fără îndoială evenimentele în spațiu și timp”, a scris Vaino.

Dacă vă sună familiar, este posibil să fi auzit anterior despre Proiectul Conștiinței Globale (GCP), un experiment de parapsihologie care încearcă să detecteze „conștiința globală”, căutând influența acesteia asupra sistemelor fizice. Experimentul este realizat prin monitorizarea unei rețele mondiale de generatoare de numere aleatorii (RNG), căutându-se „abateri semnificative de la așteptări” în datele care coincid în timp cu evenimente globale majore (de exemplu, atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, moartea unor personalităţi mondiale, etc).

Dr Roger D. Nelson, care a dezvoltat ideea GCP la Universitatea Princeton, a spus despre experiment: „Evenimentele grozave de pe scena mondială care reunesc oamenii în gânduri comune și emoții sincronizate vor fi corelate cu schimbări în comportamentul rețelei noastre de surse aleatorii. Această ipoteză a fost intenționată a fi testată într-o serie de teste statistice complet calificate, cu parametri specificați a priori. Rezultatul este o confirmare certă a ipotezei generale, cu o diferență cumulativă de șapte sigma față de așteptarea ipotezei nule”. Cercetătorii GCP cred că dovezile pe care le-au adunat sugerează o „noosferă emergentă sau câmpul unificator al conștiinței descris de înțelepții din toate culturile lumii”.

„Noosfera” menționată de GCP – o inspirație evidentă și pentru „nooscopul” lui Vaino – este o idee care a fost popularizată pentru prima dată la începutul secolului al XX-lea de către filozoful francez Teilhard de Chardin și de geobiochimistul rus Vladimir Vernadski. Cel mai simplu, poate fi descris ca o continuare a unor termeni precum geosferă și biosferă, dar adăugând conștiința ca următorul strat dincolo de sistemele geologice și biologice (noosferă care provine din cuvântul grecesc „noos”, care înseamnă „minte”). Este văzută ca următorul pas în evoluția planetară: de la geologie, la apariția biologiei, până la dezvoltarea unei conștiințe globale interconectate. Pentru unii, aceasta este oarecum spirituală, pentru alții este mai materială și tehnică (de exemplu, Internetul), și, uneori este văzut ca o combinație a ambelor.

Revenind la Vaino, recent jurnalistul de investigație Dave Troy a postat pe Twitter câteva sugestii cu privire la filosofia lui Vaino și influența sa asupra lui Putin:

„Vladimir Putin consideră că modelul de stat-națiune din Westfalia este învechit și îmbrăţişează ideea radicală de înlocuire, bazată pe ideea „Noosferei”, popularizată pentru prima dată în secolul al XX-lea de „cosmistul” rus Vladimir Vernadski, un om de știință foarte admirat atât în ​​Rusia, cât și în Ucraina, care a teoretizat că Pământul trebuie să treacă prin trei faze distincte: geosfera (roca goală), biosfera (găzduirea vieţii) și Noosfera (găzduirea conștiinței). Vernadski a spus că trebuie să ne așteptăm la lupte nemiloase, la șoc și groază, și chiar la o apocalipsă, ca parte a tranziției de la Biosferă („Bio”=”viață”) la Noosferă („Noos”=”minte”). Putin pare să creadă asta ca pe o profeție mistică”.

Troy spune că Putin a îmbrăţişat ideea noosferei a lui Vernadski – cu perioada sa intrinsecă de tranziție apocaliptică încorporată – cu teoriile ocult-politice ale lui Alexandr Dugin, pentru a produce o „noocrație etnocentrică eurasiatică”. Ceea ce consideră Troy îngrijorător este că în ultimele săptămâni, mai multe canale de propagandă alimentate de Kremlin au devenit din ce în ce mai apocaliptice:

„Toți discută despre un eveniment care ar duce la schimbări majore. Cel puțin un astfel de canal solicită un „eveniment la nivel de extincție”. Alții invocă pretexte religioase. Teilhard a emis ipoteza unui moment numit „Punctul Omega” care marchează tranziția de la Biosferă la Noosferă. Acesta poate fi ceea ce Putin și Vaino își propun să declanșeze un „eveniment”, care să fie măsurat și manipulat cu „Nooscopul” său imaginar”. Despre ce eveniment apocaliptic ar putea fi vorba? O lovitură nucleară, un accident nuclear etc., ca parte a unei posibile viitoare mișcări strategice?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO