Pe Marte, în 1976, americanii au detectat viaţă extraterestră – susţine un fost om de ştiinţă NASA


Imagine: news.yahoo.com

S-au cheltuit zeci de miliarde de dolari pentru a răspunde unei simple întrebări: există viață pe Marte? Dar, potrivit unui fost om de știință NASA, Gilbert Levin, pe Marte s-ar fi găsit deja viaţă extraterestră, în timpul unui experiment pe care Levin l-a condus pentru misiunea NASA Viking de pe Marte, din anul 1976.

Acum peste 40 de ani, NASA a trimis două perechi de sonde spaţiale Viking, fiecare având câte un robot spaţial pe „planeta roșie”, pentru a efectua experimente și a se întoarce cu diferite probe. Şi, potrivit lui Levin, misiunea a detectat rezultate pozitive în timpul experimentului de detectare a vieții pe Marte, un experiment pe care el l-a condus.

Robotul spaţial a amestecat un eșantion de sol marțian cu o soluție nutritivă pe bază de azot, care a fost „etichetată” cu un compus radioactiv unic de carbon. Teoria era aceea că, dacă microorganismele din sol metabolizau nutrienții, eliminau gazul radioactiv de dioxid de carbon. Levin povestește că rezultatele inițiale ale experimentului au fost pozitive pentru existenţa microorganismelor – pentru ambii roboţi spaţiali aflaţi pe Marte, la aproximativ 6.000 de km distanță.

Cu toate acestea, experimentele ulterioare „nu au furnizat dovezi clare pentru prezența microorganismelor vii în sol, în apropierea locurilor de amarterizare”, după cum a susţinut şi NASA. În cele din urmă, NASA a respins concluziile, sugerând că experimentul a detectat de fapt ceva care „imita viața”, şi nu viața propriu-zisă.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): futurism.com