Oglinda magică a împăratului Qin Shi Huang…. Acum peste 2.000 de ani, chinezii aveau computere tomografe!!


Qin Shi Huang (259-210 î.Hr.) a fost primul împărat al Chinei reunificate, între anul 221 î.Hr. şi 210 î.Hr. Este, poate, unul dintre cei mai cunoscuţi împăraţi ai Chinei. Cine doreşte să citească mai multe despre acest împărat, găsiţi informaţii cuprinzătoare pe Wikipedia. Nu chiar toate informaţiile, căci Wikipedia nu vorbeşte şi despre legenda oglinzii magice a împăratului.

Această legendă a apărut în minunatul roman „Thais din Atena” scris de scriitorul, omul de ştiinţă şi exploratorul sovietic Ivan Efremov. Rusul a fost un personaj enigmatic, ce a avut loc o viaţă plină de aventuri, de descoperiri ştiinţifice, deţinând o mulţime de cunoştinţe despre lumea antichităţii din India, China, Creta şi alte locuri.

Oglinda miraculoasă a împăratului Qin Shi Huang putea vedea înăuntrul trupului uman. Având dimensiuni de invidiat pentru ecranul oricărui aparat modern – 1,7/1,2 metri – pacientul chinez de acum două milenii era aşezat în faţa ei şi îşi putea vedea scheletul şi organele interne!  Exact ca un computer tomograf sau un RMN din ziua de azi. Incredibil! De unde aveau chinezii acum 2 milenii asemenea tehnologie!? Cine i-a oferit-o? Extratereştrii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO