Site de secrete, stiinta si metafizica

Oglinda magică a împăratului Qin Shi Huang…. Acum peste 2.000 de ani, chinezii aveau computere tomografe!!

1 355

Qin Shi Huang (259-210 î.Hr.) a fost primul împărat al Chinei reunificate, între anul 221 î.Hr. şi 210 î.Hr. Este, poate, unul dintre cei mai cunoscuţi împăraţi ai Chinei. Cine doreşte să citească mai multe despre acest împărat, găsiţi informaţii cuprinzătoare pe Wikipedia. Nu chiar toate informaţiile, căci Wikipedia nu vorbeşte şi despre legenda oglinzii magice a împăratului.

Această legendă a apărut în minunatul roman “Thais din Atena” scris de scriitorul, omul de ştiinţă şi exploratorul sovietic Ivan Efremov. Rusul a fost un personaj enigmatic, ce a avut loc o viaţă plină de aventuri, de descoperiri ştiinţifice, deţinând o mulţime de cunoştinţe despre lumea antichităţii din India, China, Creta şi alte locuri.

Oglinda miraculoasă a împăratului Qin Shi Huang putea vedea înăuntrul trupului uman. Având dimensiuni de invidiat pentru ecranul oricărui aparat modern – 1,7/1,2 metri – pacientul chinez de acum două milenii era aşezat în faţa ei şi îşi putea vedea scheletul şi organele interne!  Exact ca un computer tomograf sau un RMN din ziua de azi. Incredibil! De unde aveau chinezii acum 2 milenii asemenea tehnologie!? Cine i-a oferit-o? Extratereştrii?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie