Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

O teorie ce nu poate fi adevărată? Aşa-zisa „pistă a unui aeroport mayaş” şi legătura cu mercurul misterios găsit sub o piramidă mayaşă din Mexic


O ştire din 2015 producea o „undă de şoc” printre oamenii de ştiinţă: cercetătorii găsiseră mercur lichid într-un tunel aflat sub o piramidă de la Teotihuacan, Mexic, o descoperire care ar putea indica faptul că încăperile sigilate de sub monument conțin mormântul unui rege antic. Cercetătorul mexican Sergio Gomez si echipa sa anunţau că au descoperit „cantități mari” de mercur lichid sub piramidă. Nu se ştie pentru ce era utilizat mercurul (metal toxic) de către civilizațiile antice care au construit piramidele mezoamericane, dar el a mai fost găsit în alte trei săpături arheologice, la monumente mayaşe şi olmece. (Sursa: The Guardian).

Ia ghiciţi, pentru ce a fost folosit mercurul lichid până relativ recent? În industria aerospaţială, sistemele de propulsie foloseau mercur pentru combustibil, până când s-a utilizat gazul xenon.

Ce păstrăm astăzi sub orice aeroport și ne umplem avioanele? Combustibil de avion! Există o teorie controversată conform căreia mercurul ținut sub pământ de către mayaşi ar fi fost folosit în interiorul unor aeronave străvechi necunoscute, pentru a crea două vârtejuri circulare care mergeau în direcții opuse. Odată ce vârtejurile depășeau viteza de rotație a Pământului, se putea crea o sarcină statică. Încărcarea producea ceea ce știm astăzi că este antigravitația (vedeţi efectul Oberth).

Iar unii spun că ceea ce vedeţi în fotografia de mai jos (înconjurat cu roşu) ar fi fost pista unui aeroport antic ce folosea principiul mai sus menţionat…