O ipoteză prea SF pentru a fi adevărată: în timpul celui de-al doilea război mondial, inginerii nazişti ar fi lucrat în România la tehnologia de fabricaţie a bombei atomice!?? Nu cred aşa ceva…


Am primit un mesaj de la un cititor (m-a rugat să nu-i dezvălui numele), care mi-a spus că, la un moment dat, a văzut pe un forum următoarea postare, care are un puternic iz conspiraţionist. Deşi am multe informaţii (recunoscut că unele din ele pot fi false) – totuşi aşa ceva nu am auzit până acum. Să fie doar paranoia unuia? Tot ce e posibil. I-am cerut cititorului să-mi ofere mai multe informaţii despre sursa acestei postări… nu mi-a mai răspuns.

M-am gândit totuşi să v-o spun şi vouă. Sunt mari şanse ca ea să fie aberaţie, însă nici nu pot argumenta logic că ea ar fi falsă 100%. Aşa că v-o prezint, cu mari rezerve cu privire la realitatea ei. Aşa că trebuie să o luaţi ca atare… de aceea am pus-o la categoria „Farse şi fantezii”.

Aşadar, iată „dezvăluirea” (ca să-i zic aşa): în timpul celui de-al doilea război mondial, undeva pe la Băneasa (în apropiere de Bucureşti), inginerii nazişti ar fi creat un reactor nuclear, unde ar fi vrut să fabrice bomba atomică, pe care s-o arunce asupra ruşilor (cu care se aflau în război). Dacă n-ar fi existat evenimentele de la 23 august 1944, şi ar mai fi avut la dispoziţie încă 6 luni (până undeva în primăvara lui 1945), atunci naziştii ar fi reuşit să arunce bomba atomică asupra Moscovei şi altfel ar fi stat acum soarta războiului.

Este adevărat, se ştie că şi inginerii nazişti erau destul de avansaţi în producerea bombei atomice, dar niciodată n-am aflat de nicăieri informaţia că aceasta urma să se fi produs în România. Să presupunem prin absurd că ruşii ar fi găsit în toamna lui ’44 acest reactor nuclear în România, după ce au cotropit ţara noastră. Atunci, ei ar fi furat această tehnologie, dezvoltând propria bombă atomică câţiva ani mai târziu.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock