NASA a descoperit o cavitate uriaşă şi misterioasă sub gheaţa din Antarctica. Ce se ascunde acolo?


Trebuie să recunoaştem: Antarctica ar putea fi o altă planetă. Deși există teorii conform cărora continentul ar fi putut fi leagănul unor civilizații pierdute demult în timp, noi știm doar faptul că oamenii au explorat Antarctica de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Abia dacă am reuşit să cartografiem suprafața întregului continent. Cine știe ce s-ar putea găsi dincolo de gheaţa celui mai misterios tărâm de pe Terra?

Dar, oamenii de știință de la NASA ar putea să desluşească în curând aceste mistere. Însă, unii au deja fantezii despre ceea ce s-ar putea găsi dincolo de gheţuri: Atlantida? Sau o epavă a unei nave spațiale extraterestre care conține o creatură parazită periculoasă pentru oameni? Însă, indiferent ce se află acolo, oamenii de știință de la Jet Propulsion Laboratory al NASA vor să descopere. Specialiştii au studiat partea de sud a continentului înghețat cu sateliți radar special concepuți, încă din 2010, și au anunțat acum descoperirea unei cavități misterioase, uriașe, care se deschide sub continent. Ceea ce lumea vrea să afle!

Într-un comunicat de presă, oamenii de știință de la Jet Propulsion Laboratory spun că această cavitate a fost descoperită sub ghețarul Thwaites din vestul Antarcticii. Uriaşa gaură misterioasă este 2/3 din mărimea Manhattan-ului și are peste 300 de metri înălțime, fiind mult mai mare decât orice altă cavitate cunoscută. Dacă acest gol va continuă să crească, ar putea permite să se acumuleze mai multă căldură și apă sub ghețarul Thwaites, accelerând topirea gheții până la punctul în care nivelurile mărilor ar putea crește cu peste 65 de centimetri. Ghețarul Thwaites joacă un rol important în menținerea altor gheţari din apropiere, astfel încât, dacă el s-ar topi, ar putea exista consecințe devastatoare pentru întreaga zonă.

Deşi scopul celor de la NASA este acela de a determina dacă această cavitate este legată de fenomenul topirii gheții, mie mi se pare mai interesant altceva: ce-am putea să găsim în interiorul acestei cavități dacă am reuşi să o explorăm cumva? La urma urmei, Antarctica este tărâmul unor descoperiri surprinzătoare în ultimii ani, inclusiv recenta descoperire a unor organisme necunoscute, situate la baza unui lac subglaciar neexplorat. Ce secrete ar putea ascunde şi acest gol?

Sursa (traducerea si adaptarea): nasa.gov
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock