Daniel Dunglas Home – mediumul care punea în mişcare forţe misterioase


Daniel Dunglas Home (1833 – 1886) a fost un medium scoțian, având capacitatea de a levita la înălțimi, de a vorbi cu cei morți și de a înfăptui diverse minuni. Biograful său, Peter Lamont, considera că a fost unul dintre cei mai renumiți oameni ai epocii sale.

Home se născuse în anul 1833 la Edinburgh, într-o familie care mai avea deja, se pare, mai mulţi clarvăzători. Copilăria lui a fost deosebită. Se povesteşte că, încă de mic copil, punea în mişcare, numai prin prezenţa sa, forţe misterioase. Când intra în bucătărie, toate cratiţele înnebuneau şi începeau să se învârtă ca şi cum ar fi fost luate de-o tornadă, şi, atunci când pătrundea într-o bibliotecă, cărţile zburau de pe rafturile lor. Asemenea minuni îi agasau pe părinţii săi.

În cele din urmă, au crezut că e posedat de demon şi l-au trimis la o mătuşă care locuia în America. Biata femeie! Curând nici nefericita mătuşă n-a mai putut suporta feno­menele, a căror cauză era în aparenţă Daniel: zgomote insolite, deplasări de mobile, spargeri de oglinzi, răsturnări ale vazelor, zborul statuilor, etc. Băiatul a fost dus la mai mulţi doctori. Toţi s-au dovedit neputincioşi, declarând că nu înţelegeau nimic din cazul acestui straniu adolescent. Atunci ziarele au început să vorbească despre miracolele lui Dunglas Home.

Trei profesori de la Universitatea Harvard, convinşi că era vorba de un impostor, s-au hotărât atunci să-l demaşte. L-au chemat în laboratorul lor. Dunglas Home s-a aşezat pe un scaun şi i-a privit pe profesori zâmbind. „Puterile dumitale mi se par paralizate în mod ciudat”, spune unul din ei. Atunci, Dunglas Home a fixat un punct în aer. Profesorii i-au urmărit privirea şi au descoperit, zburătăcind lângă tavan, o mână care, curând, a coborât, s-a aşezat o clipă pe umărul unuia dintre ei, a atins uşor obrazul celuilalt, a ciufulit părul celui de-al treilea şi a dispărut subit… Apoi, tânărul a făcut să apară o fantomă. Tulburaţi, dar jucători cinstiţi, demnii reprezentanţi al Univer­sităţii Harvard au tras concluzia că Dunglas Home poseda după toate aparenţele facultăţi de medium… Înzestrat cu acest certificat, probabil că a avut un succes nebun la americani!

După care s-a întors în Europa, a uluit Anglia, apoi a venit în Franţa unde a cucerit Parisul şi şi-a arătat talentele la curtea lui Napoleon al IlI-lea… După 1870, s-a dus în Rusia unde ţarul Nicolae I l-a primit la rândul său… A murit în Franţa în 1886.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock