Misterioasa Carte Oera Linda ne povesteşte cum lumea a fost devastată în anul 2193 î.Hr.

Spread the love

apocalipsa inundatiiCartea Oera Linda, denumită în limba friziană drept „Thet Oera Linda Bok” este un manuscris frizian controversat ce a apărut în secolul XIX şi care conţine teme istorice, mitologice şi religioase. Manuscrisul a fost scos la lumină pentru prima oară în anul 1867 de către Cornelis Over de Linden (1811–1874), care pretindea că el se afla în posesia familiei Over de Linden de generaţii întregi. Publicat mai întâi în limba olandeză, manuscrisul a fost tradus şi în limba engleză în anul 1876.

Cornelis Over de Linden pretindea că manuscrisul era o copie al unuia mai vechi ce a fost publicat pentru prima oară în anul 1256, şi el ar conţine documente vechi ce ar data între anii 2194 î.Hr. şi 803 d.Hr. Marea majoritate a specialiştilor consideră însă manuscrisul ca fiind un fals. Totuşi, nu putem să nu remarcăm prezenţa unor fapte aparent uimitoare:

1) Cartea Oera Linda pretinde că civilizaţia europeană a fost distrusă în anul 2193 î.Hr. de un dezastru natural. Manuscrisul aduce aminte de cutremure, activităţi vulcanice, incendii, tsunami etc. care au durat circa 3 ani de zile. Pe de altă parte, arheologii şi istoricii sunt de acord cu faptul că vechiul regat al Egiptului a luat sfârşit în jurul anului 2200 î.Hr., că civilizaţia Harrapan (India) a ajuns şi ea la final în jurul anului 2200 în.Hr., la fel ca şi cultura Hongsan din China. Totodată profesorul Harvey Weiss a afirmat faptul că Imperiul Akkadian din Siria a fost distrus în anul 2193 î.Hr. Ca să nu uităm de faptul că ultimii mamuţi de pe Insula Wrangle au dispărut cam tot în aceeaşi perioadă. De fapt, analiza cu carbon radioactiv a unora din mamuţi indică faptul că animalul a murit în anul 2192 î.Hr.

2) Profesorul Timo Niroma, într-un material publicat şi intitulat „Cel de-al treilea mileniu: 3100-2100 î.Hr.” afirmă faptul că: „În jurul anilor 2200-2100 î.Hr., salinitatea solului a crescut, posibil datorită inundaţiilor”, în timpul distrugerii Imperiului Akkadian. El a mai spus că „Mesopotamia şi alte locuri mai sus menţionate n-au fost singurele victime ale evenimentului din 2200 î.Hr. În China, cultura Hogsan a păţit acelaşi lucru. Acest lucru pare să indice faptul că ceva global a avut loc”.

Aşadar, ce a avut loc în anul 2193 î.Hr.?

Lasă un comentariu