Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Literele de pe Giulgiul din Torino care confirmă autenticitatea sa

96

FaceofjesusMai multe studii recente sugerează faptul ca literele descoperite pe Giulgiul din Torino sunt mai vechi decât s-a crezut iniţial, fiind scrise cu cel puţin 1.800 de ani în urmă, informează Catholic News Service. Dezvăluirile au venit cu câteva zile înainte ca Papa Benedict al XVI-lea să confirme faptul că intenţionează să viziteze Giulgiul anul viitor, atunci când pânza urmează să fie expusă publicului în catedrala din Torino, între 10 aprilie şi 23 mai 2010.

Un studiu recent, realizat de omul de ştiinţă francez Thierry Castex, a indicat faptul că pe pânza se afla urme de cuvinte în aramaică, inscripţionate cu litere evreieşti. La rândul său, Barbara Frale, care este cercetătoare în cadrul Vaticanului, a declarat pentru Radio Vatican că studiile sale au sugerat ca literele de pe Giulgiu au fost scrise cu peste 1.800 de ani în urmă. Ea a spus că, în 1978, un profesor de latină din Milano a descoperit inscripţii în aramaică pe Giulgiu. 10 ani mai târziu, cercetătorii au descoperit caractere evreieşti despre care susţin că formau expresia “Regele evreilor”.

Castex afirma că a găsit cuvântul “descoperit” care, împreună cu cuvântul de lângă, ar putea forma expresia “deoarece am descoperit” sau “noi am găsit”, care pare să fie la fel cu un pasaj din Evanghelia după Luca: “Noi am desccoperit că acest om ne înşeală poporul”. Fraza a fost folosită de liderii evrei în momentul în care i-au cerut lui Pilat din Pont să-l condamne pe Iisus.

Frale a declarat că, în urma analizelor, a descoperit că literele au fost scrise cu cel puţin 1.000 de ani înainte de fondarea Ordinului Templierilor în secolul al XII-lea. Despre aceştia se spune că au păstrat panza într-un loc secret în secolele XIII şi XIV.

Dezvăluirile au venit cu câteva zile înainte ca Papă Benedict al XVI-lea să confirme faptul că intenţionează să vadă Giulgiul anul viitor, atunci când urmează să fie expus publicului în catedrala din Torino, între 10 aprilie şi 23 mai 2010. Data exactă a vizitei Suveranului Pontif urmează să fie determinată exact.

Giulgiul din Torino a fost expus public ultima oară în 2000, el fiind scos din caseta de protecţie în care se afla doar la ocazii speciale. Scoaterea sa din cutie pentru analiza sau pentru a fi expus trebuie să fie aprobată de către Papa. Pânza are lungimea de 4,36 m, lăţimea de 1,10 m şi este alcătuită din fire de în tors manual. Pe ţesătură apar două amprente: partea din faţă şi din spate a unui bărbat neîmbrăcat, biciuit şi crucificat. Corpul a fost aşezat pe spate, pe jumătatea inferioară a Giulgiului, cealaltă jumătate fiind pusă pe deasupra.

Misterul giulgiului nu a fost pe deplin elucidat, cu atât mai mult cu cât provenienţa acestuia este neclară. Giulgiul, cu care se crede că a fost înfăşurat Iisus, a fost curăţat şi restaurat în 2002. Biserica nu a confirmat niciodată autenticitatea pânzei, afirmând că oamenii de ştiinţă ar trebui să determine vârsta şi originile Giulgiului. Rezultatele cercetării ştiinţifice au avut rezultate contradictorii.

Orgoni Crystal