Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În Japonia, şoferii de taxi raportează tot multe întâlniri cu “pasageri-fantomă” în zonele devastate de tsunami-ul din 2011

184

blankÎn anii următori după tsunami-ul din Tohoku din 2011, care a costat peste 16.000 de vieți umane, șoferii de taxi din unele dintre cele mai afectate orașe, cum ar fi Ishinomaki, au raportat faptul că au luat “pasageri-fantomă”.

Yuka Kudo, studentă la sociologie la Universitatea Tohuko Gakuin, a intervievat peste 100 de șoferi ca parte a cercetării sale pentru teza de absolvire. Toți șoferii intervievați au crezut că au luat ca şi clienţi persoane reale. Unul dintre cei intervievați a susținut că, la câteva luni după dezastru, a luat o tânără care a cerut să fie dusă în districtul Minamihama. I-a explicat că nu mai rămăsese nimic acolo. Șoferul de taxi a relatat că pasagera a întrebat apoi: “Am murit?” Și când s-a întors să se uite la ea, ea dispăruse.

Un alt șofer a descris cum a condus un tânăr în vârstă de douăzeci de ani într-o parte a orașului, dar că atunci când a sosit la destinaţie s-a trezit brusc singur. Interesant e faptul că toți pasagerii-fantomă au fost descriși ca fiind tineri, iar doamna Kudo consideră că “tinerii se simt foarte agonizați de moartea lor, atunci când nu pot să-i întâlnească pe cei pe care îi iubesc” și, “cum vor să-și transmită amărăciunea, ei au ales taxiurile, ca mijloc de a face acest lucru”.

Niciunul dintre șoferi nu a raportat că se teme de aceste întâlniri. Yuka Kudo a mai spus: “Prin aceste interviuri, am aflat că moartea fiecărei victime are importanță”.

Orgoni Crystal