Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În Guatemala s-a descoperit o nouă piramidă mayaşă inedită: Piramida Diavolului

145

blankO echipă de arheologi condusă de Stephen Houston a făcut o nouă descoperire în situl arheologic mayaş din El Zotz, Guatemala, scoţând la iveală o piramidă despre care se crede că avea rolul de a celebra pe zeul mayaş al soarelui, scrie blogul Nano Patents and Innovations. Zidurile exterioare ale structurii îl înfăţişează pe zeu într-o serie de imagini uimitoare. În anul 2010, echipa a descoperit un mormânt regal, plin de artefacte şi rămăşiţe umane în acelaşi loc. Cercetătorii cred că piramida a fost construită pentru a comemora legătura dintre conducătorul mayaş decedat şi Soarele etern.

În imaginea din josul articolului putem vedea cum arată zeul-soare mayaş. “Stucurile oferă o reprezentare inedită despre cum concepeau mayaşii cerurile, Soarele, dar şi despre cum Soarele însuşi a fost încorporat în identitatea regilor şi dinastiilor care au urmat “, spune arheologul Stephen Houston.

Echipa a început să scoată la iveală templul, intitulat Templul Soarelui Nopţii, în anul 2009. Datând între anii 350 şi 400 d.Hr., templul se află chiar în spatele mormântului regal şi deasupra “Piramidei Diavolului”. Cel mai probabil, structura a fost construită după mormânt, pentru a venera conducătorul îngropat aici. Houston spune că, prin această descoperire, cercetătorii vor obţine multe informaţii despre civilizaţia mayaşă.

“Piramida Diavolului este una dintre cele mai decorate structuri arheologice din vechea Americă”, a spus acelaşi arheolog. Lucrările arheologice sunt încă la început, fiind necesare a fi scoase la iveală mai mult de 70% din piramidă.

Având înălţimea de 1,5 metri, câteva măşti de pe piramidă ilustrează diferite faze ale Soarelui, care se mişcă de la est către vest, în decursul unei zile. Nu doar Soarele se află reprezentat pe această piramidă, ci şi alte “fiinţe celeste”. Astfel, între măşti se află diverse reprezentări arhaice ale planetei Venus, dar şi alte planete ale sistemului solar.

Mayaşii credeau că Soarele este un zeu, el având şi un nume: K’inich Ajaw. “Soarele este un element-cheie în dinastia mayaşă”, spune profesorul Houston. “El era o icoană, care era legată de familiile regale, de identitatea regală şi de puterea regală”, a mai spus arheologul.

P.S. Sunt şi eu curios dacă pe această nouă piramidă mayaşă apar reprezentări ale planetei Nibiru, aşa cum încerca să ne convingă Zecharia Sitchin de atâta timp…

blank

Orgoni Crystal