Hotărât să cucerească Roma, Attila Hunul s-a speriat de moarte şi a renunţat, atunci când a văzut pe cer doi bătrâni giganţi, cu spada în mână, care-l ameninţau


În anul 452, hoardele căpeteniei barbare Attila se îndreptau spre Roma. Faima lor era era una groaznică; se spunea că prin locurile prin care trecea căpetenia hună nu mai rămânea nimic – nici măcar iarba nu mai creştea. Cucerirea Romei ar fi însemnat, fără îndoială, nu numai distrugerea oraşului dar şi a întregii civilizaţii romano-creştine.

Năvălirii barbarilor i-a ţinut piept, cu mult curaj, papalitatea care şi-a luat rolul de apărător al civilizaţiei. Papa Leon cel Mare (395-461) – care a fost mai apoi canonizat pentru că în timpul pontificatului său Roma a devenit creştină – a hotărât să se opună temutului invadator.

O minunată frescă de Rafael, intitulată Sfântul Leon cel Mare şi Attila şi aflată într-una din sălile Vaticanului, înfăţişează destul de fidel (cel puţin în ceea ce priveşte suita papală) episodul cu pricina. Acest episod are în el ceva incredibil dacă ne gândim la faptul că temutul barbar a fugit din faţa inofensivului moşnegel venit de la Roma.

În legătură cu această retragere neaşteptată, Attilla a spus mai târziu că fusese convins să dea înapoi după ce văzuse pe cer, deasupra alaiului papal: doi bătrâni cu spada în mână (credinţa populară spune că aceştia ar fi fost Sf. Petru şi Sf. Pavel) care îl ameninţau.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO