EXCLUSIV! Misterioasele coduri biblice au fost implantate în Vechiul Testament de către extratereştri?


Foto: extras de pe DVD-ul „Bible Code: Past Present Future Miracles of God”

Textele religioase ale lumii au păstrat întotdeauna un profund sentiment de fascinație și mister, iar omenirea a urmărit să caute interpretările ascunse din spatele lor. Există şi cercetători care caută mesaje ascunse în textele religioase, sub formă de coduri, care se presupune că ar fi fost puse acolo chiar de Dumnezeu.

Ideea că există coduri secrete și informații ascunse în Biblie, cel mai cunoscut text religios din lume, nu este una nouă. Încă din secolul al 13-lea, rabinul Bachya ben Asher găsise mesaje ascunse în Biblia ebraică sau Tora. În secolele ulterioare, au existat diverse încercări de a descifra mesajele ascunse din Vechiul Testament, de către celebrul fizician Isaac Newton.

În anii ’40 -’50, a câștigat o oarecare atenție munca rabinului H.M.D. Weissmandel, care credea că există informații secrete ascunse în Tora. Aceste informaţii ar fi ascunse sub forma unor „coduri sărite”, ce reprezintă o serie de litere codificate în manuscrise, care sunt separate de alte litere, şi care pot fi legate împreună, pentru a scrie anumite cuvinte. Această idee a fost preluată şi de alți cercetători și matematicieni, care au devenit, de asemenea, convinși că există coduri secrete criptate în Tora și Vechiul Testament, acestea fiind mesaje reale de la Dumnezeu, putând previziona astfel viitorul.

Principala metodă dezvoltată de-a lungul anilor pentru descifrarea acestor coduri în Biblia ebraică și în Vechiul Testament se numește Secvenţa Echidistantă de Litere (ELS). Modul în care se presupune că funcționează metoda se aseamănă cu munca lui Weissmandel, adică literele dintr-o secvență vor fi separate de un anumit număr de spații din cadrul textului. Dacă se cunoaște numărul precis de spații care pot fi sărite peste anumite pasaje, se pot lua aceste litere separate, care sunt ulterior izolate şi legate împreună, pentru a forma cuvinte și mesaje noi care au fost ascunse acolo. Este ca o căutare complexă de cuvinte, acestea fiind aliniate orizontal, vertical sau în diagonală, în cadrul textelor, pentru a forma aceste mesaje misterioase.

Deși o anumită variantă a acestei tehnici de bază a existat timp de secole întregi, ea a rămas destul de obscură până în anii 1980, când matematicienii Eliyahu Rips și Yoav Rosenberg, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, au examinat aceste coduri și au făcut un studiu formal în 1985, care a fost cunoscut sub numele de „Marele experiment al rabinilor”. Ei au susţinut că au obținut diverse informații biografice și date de naștere cu privire la diverși rabini codificați în Vechiul Testament, insistând că descoperirile lor nu pot fi doar întâmplări statistice aleatorii.

Mai multe experimente au fost efectuate de alți cercetători, cum ar fi cele realizate în 1997 de Harold Gans, fost criptolog pentru Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite, care, deşi a fost sceptic la început, a constatat, de asemenea, că există într-adevăr informații codificate în Biblie, care sunt dincolo de sfera simplei coincidențe sau întâmplări aleatorii.

Cu toate acestea, cel care a popularizat cu adevărat noțiunea de coduri biblice și le-a lansat în conștiința publică a fost un jurnalist și autor american pe nume Michael Drosnin, care în 1997 a lansat o carte despre denumită „Codul biblic”. Drosnin s-a interesat de conceptul codurilor biblice după ce a vorbit cu unul dintre cercetătorii în domeniu, Eliyahu Rips. El a devenit destul de obsedat de ideea acestor coduri criptate provenind de la Dumnezeu și a petrecut mult timp studiind paginile Vechiului Testament şi căutând astfel de mesaje, pe care el credea că ar putea fi folosite pentru a prezice viitorul.

El pretinde că a găsit un adevărat tezaur de informații ascunse, cea mai cunoscută dintre acestea fiind prezicerea asasinării omului de stat, generalul Yitzhak Rabin, lucru care s-a şi întâmplat în 1995. Drosnin a susținut că a găsit informații în Biblie despre mai multe asasinate, cum ar fi cele ale lui Robert F. Kennedy, John F. Kennedy, Anwar el-Sadat și alții.

Drosnin mai era convins că Biblia ebraică poate fi folosită pentru a spune viitorul, bănuind că Israelul se folosește de codurile biblice pentru a obține un avantaj asupra inamicilor lor, în special în timpul războiului din Golful Persic, din 1991. El a mai susținut că a găsit predicții despre Thomas Edison și descoperirile sale cu privire la electricitate și bec, despre principiile gravitației ale lui Newton, despre Holocaustul nazist, despre atacurile de la Pearl Harbor din 1941, despre războiul din Golf și multe altele. Pentru a face totul și mai bizar, Drosnin a susținut că nici măcar nu crede în Dumnezeu spunând că aceste mesaje au fost toate implantate în Biblie de către extratereștrii din spațiul exterior…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock