Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Conform numeroaselor relatări antice, a existat o perioadă în care Luna nu exista pe cer! Cine a adus-o acolo?

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În scrierile și tradițiile antice se poate găsi dovada unei perioade în care Luna nu exista. Democretus și Anaxagoras menționează că a existat o perioadă în care nu se vedea nicio lună pe cerul nopții. În descrierea istoriei regiunii grecești Arcadia, Aristotel scrie că pelasgii au trăit în zonă încă din timpuri foarte vechi, într-un moment în care Luna nu exista.

Apollonios din Rodos menționează ceva asemănător; el vorbește despre o perioadă în care nu toate obiectele cerești existau pe cer. Înainte de vremea generației lui Deucalion și a lui Pyrra (înainte de cataclism), Luna nu exista și singurii oameni care existau erau pelasgii care trăiau pe munții Arcadiei (regiune din Grecia). Acești locuitori din Arcadia erau cunoscuți și ca Proselenes (însemnând „cei care au fost înainte de lună” în limba greacă).

În lucrarea lui Plutarh – „Morale” – găsim scrise următoarele: „Au fost arcadieni din urma lui Evander, așa-zișii oameni prelunari”. În mod similar, Ovidiu a scris: „Se spune că arcadienii și-au stăpânit pământul înainte de nașterea lui Zeus, iar oamenii sunt mai bătrâni decât Luna”.

Stephanus din Bizanț relata: „Arcadienii și femelele – ambele există înaintea Lunii”. Hippolytus se referă la o legendă că „Arcadia a dat naștere lui Pelasgus, de o vechime mai mare decât Luna”. Lukianos în astrologia sa spune că „Arcadienii afirmă în nebunia lor că sunt mai bătrâni decât Luna”.

S-au găsit dovezi ale inexistenţei Lunii și în alte părți ale lumii. În Bolivia, simbolurile de pe peretele curții din Kalasasaya (construită în anul 13.000 î.Hr.) oferă dovezi că Luna a intrat pe orbită în jurul Pământului la un anumit moment, în timp cu mii de ani în urmă, şi nu cu miliarde de ani în urmă, aşa cum ne spun specialiştii.  Tradițiile orale ale indienilor columbieni din munții Bogota se referă la un timp înainte de Lună: „În cele mai vechi timpuri, când Luna nu era încă în ceruri”, spun membrii tribului lui Chibchas.

Şi Africa oferă, de asemenea, propriile ei dovezi. Potrivit legendei zulu, Luna a fost adusă cu sute de generații în urmă de doi frați de formă extraterestră, Wowane și Mpanku.

Ce înseamnă toate acestea? Vechea amintire a unui Pământ locuit de oameni fără Lună a trecut din generații în generații, formând tradițiile numeroaselor civilizații. Cum a ajuns Luna acolo?


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu