Cercetătorii au descoperit o nouă specie umană – „Omul dragon”?


Antropologii din China au descoperit un craniu fosil aparținând unei posibile noi specii umane. Dacă recent cercetătorii au găsit o specie umană necunoscută anterior – Nesher Ramla Homo – în Israel, acum, s-a mai descoperit o altă specie umană nouă – de data aceasta în China.

Descoperit inițial în Harbin, nord-estul Chinei, în 1933, craniul fosil a fost practic uitat timp de decenii, pentru ca să trezească din nou interesul cercetătorilor. Poreclit „Omul-dragon”, specimenul este acum considerat a aparține unui grup de oameni care au trăit în Asia de Est în urmă cu aproximativ 146.000 de ani și care au fost strâns legați de oamenii moderni. Specia avea orbite mari ale ochilor, o frunte groasă, o gură largă și dinți mari.

„În ceea ce privește fosilele din ultimele milioane de ani, acesta este unul dintre cele mai importante descoperite”, a declarat profesorul Chris Stringer de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. „Ceea ce aveți aici este o ramură separată a umanității care nu a devenit Homo sapiens (specia noastră), dar reprezintă o descendență separată de mult timp, care a evoluat în regiune timp de câteva sute de mii de ani și, în cele din urmă, a dispărut”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie):

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO