Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele mai bântuite locuri din lume

170

blankFenomenele inexplicabile au fascinat dintotdeauna oame­nii prin putinţa lor de a sfida legile fizicii tradiţionale. Fie că este vorba despre spiri­tele unor călugări, măicuţe, sclavi sau preşedinţi, apari­tiile lor îngrozesc şi fasci­neaza deopotrivă, indiferent unde s-ar arăta. Iată câteva dintre cele mai bântuite locaţii de pe glob:

1. Parohia Borley, Essex, Anglia – mica parohie englezească a alimentat decenii la rând zvonurile şi imaginaţia amatorilor de mistere. Seria de fenomene inexplicabile a debutat în 1920 şi o are ca protagonistă pe o măi­cuţă care a înspăimântat mică aşezare de lângă Essex. Aceasta s-a îndrăgostit de un călugăr de la mănăstirea Borley, iar cei doi au încercat să fugă. Odată prinşi, el a fost executat, iar femeia a sfârşit zidită în pereţii aşezământului monahal. De atunci, continuă să bântuie parohia.

2. Casa Whaley, California – locaţia a fost declarată în mod oficial bântuită de către autorităţile americane, după ce nenumărate persoane au raportat diverse apariţii fanto­matice în perimetrul ei. Construită pe locul fostei săli de execuţii publi­ce din San Diego, casa este foarte vizitată de către amatorii de fenomene inexplicabile. Nu de puţine ori, aceştia au reuşit să surprindă în fotografii apariţiile sau să fie martori ai unor eveni­mente care nu respectă legile fizicii tradiţionale.

3. Raynham Hall, Norfolk, Anglia – conac boieresc britanic, a aparţinut în ultimii 300 de ani familiei Townshend. Se pare că este bântuit, implicat fiind într-una dintre cele mai vechi poveşti de acest fel. Aici a fost surprinsă prima fotografie a unei fantome, care întruchipează o femeie coborând pe scări. Din păcate însă, aceasta nu s-a mai arătat nimănui de la momentul imortalizării încoace.

4. Plantaţia Myrtles, Louisiana – a fost ridicată de către generalul David Bradford în 1796 şi se înscrie cu succes în topul celor mai bântuite locuri din America. Conform zvonurilor, pe plantaţie au avut loc de-a lungul timpului zece crime, deşi statisticile oficiale menţionează doar una. Actual­mente, cei care au vizitat proprie­tatea spun că există nici mai mult nici mai puţin de douaspre­zece spirite, printre care şi cel al unei sclave.

5. Penitenciarul Eastern State, Philadelphia – construit în 1829, este primul aşezământ de acest fel din istorie. Sistemul revoluţionar impus în cadrul Eastern State a încurajat încarcerarea individuală a deţinuţilor în scopul reabilitării. După ce un echipaj de filmare, de la o televiziune locală, s-a de­pla­sat la penitenciar pentru a realiza un reportaj, şi doi jurnalişti au leşinat, clădirea şi-a câştigat renumele mondial. Aceştia au spus că au luat contact cu mai multe spirite rătăcitoare prinse în perimetrul închisorii.

6. Turnul Londrei – monument istoric din centrul capitalei engleze, a alimentat decenii la rând poveşti cu apariţii fantomatice şi fenomene inexplicabile. Una dintre cele mai cunoscute figuri despre care se spune că ar bântui turnul, este Ann Boleyn. Ea a fost deca­pitata aici în 1536, şi, de atunci, s-a arătat de nenu­marate ori vizi­tatorilor sau personalului auxiliar, ţinându-şi capul în mână.

7. Sanatoriul Waverly Hills, Kentucky – a fost inaugurat în 1910, în Louisville. Este cel mai bântuit spital din SUA, şi a făcut subiectul multor investigaţii paranormale de-a lun­gul timpului. Acestea au imortalizat prin mijloacele tehnice specifice, voci de origine necunoscută, um­bre şi chiar apariţii umane fanto­matice impo­sibil de explicat.

8. Vasul “Regina Maria”, Cali­fornia – transatlantic american, a traversat apele oceanice între 1936 şi 1967, după carea fost transformat în hotel plutitor. “Regina Maria” a ajuns să fie cunoscut în toată lumea drept cel mai bântuit vapor după ce un marinar, în vârstă de 17 ani, a fost strivit în camera motoarelor, încercând să scape din calea unui incendiu. De atunci, spiritul tânărului a fost surprins de mai multe ori, bătând la uşi sau jucând diverse feste oaspeţilor hotelului.

9. Casa Albă, Washington DC – se zvoneşte că doi foşti pre­şedinţi americani cotrobăiesc prin pod, respectiv bântuie dormitorul. În plus, pe holurile clădirii a fost zărită de mai multe ori fostă primă doamnă Abigail Adams. Totuşi, cel mai des văzut personaj din Casa Albă rămâne Abraham Lincoln. Ultima apariţie a acestuia a fost surprinsă de un funcţionar, care l-a văzut descălţându-se de cizme.

Orgoni Crystal