Cazuri incredibile ale unor oameni electrici, pentru care medicina nu găseşte nicio explicaţie

  •  
  •  
  •  
  •  

Oamenii electrici nu sunt un fenomen extrem de frecvent, dar unul cunoscut de multă vreme. Unii se transformă în veritabile dinamuri umane. Din anul 1879 există raportul prestigioasei instituţii canadiene „Ontario Medical Association“ despre 0 tânără pe nume Caroline Clare din Bondon, Ontario. Mai intâi, ea a suferit de o boală necunoscută din cauza căreia slăbise extrem de mult. După ce a depăşit această dereglare, Clare nu numai că şi-a redobîndit vechea greutate, ci s-a ales şi cu ceva în plus: nişte forţe electromagnetice de o remarcabilă magnitudine. Fata putea să provoace puternice şocuri electrice care să atragă obiecte metalice. Ea genera un voltaj departe de fi neglijabil şi un câmp magnetic atât de puternic încât obiectele de fier, care i se lipeau de corp, nu i se puteau dezlipi decât cu mare efort. Odată încheiată pubertatea, Caroline a redevenit normală, neelectrică şi nu a mai fost magnetizată. Nu a fost singura.

În anul 1895, tânăra de 14 ani Jennie Morgan, din Sedalina, Missouri, SUA, s-a transformat literalmente peste noapte într-un acumulator pe două picioare. Când atingea ceva, ieşeau scântei care-i produceau dureri oricui se apropia de ea. Inclusiv ei înseşi. La durerea fizică se adăuga cea sufletească pentru că din motive lesne de înţeles fata electrică era evitată de toată lumea. Deosebit de mult a afectat-o pe nefericită faptul că, după câteva şocuri electrice de la distanţă, a parăsit-o până şi motanul ei favorit. După ce Jennie s-a maturizat şi a devenit femeie, coşmarul electrostatic a luat sfârşit.

În 1889, în oraşul Joplin, Missouri, atrăgea atenţia un bărbat care avea în public o conduită ciudată. El mergea de parcă ar fi avut prinse de picioare nişte invizibile ghiulele de plumb. Uneori nici nu mai putea să-şi ridice tălpile de la sol. Disperat, ruga pe câte un trecător uimit să-l ajute să şi le smulgă de acolo. Acest pieton ciudat se numea Frank McKinstry. Cauza exoticului comportament consta în încărcătura sa electrică, care în unele zile era aşa de mare încât tălpile sale se sudau pur şi simplu cu pământul. De aici cererile de ajutor către cetăţeni.

Un an mai târziu, tânărul de 16 ani Louis Hamburger a demonstrat în faţa unui consorţiu ştiinţific de la „Maryland College of Pharmacy“ că posedă toate însuşirile unui puternic magnet viu. În 1938, „Universal Council for Psychic Research” a cercetat mai de aproape mâinile magnetice ale unei doamne Antoine Timmer şi a atestat autenticitatea fenomenului. În 1953 a văzut lumina zilei un copil electric. În 1967, „Express” şi „Daily Mirror” au relatat despre doi „oameni de înaltă tensiune electrică”.

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner