Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Calculele ştiinţifice care arată că OZN-urile nu există

100

OZN1001Astronomul şi astrobiologul american Carl Sagan propune următorul raţionament împotriva ipotezei extraterestre, cu toate că acesta nu acoperă pe deplin problema originii OZN-urilor. Să presupunem că în variantă super-optimistă ar exista 1 milion de civilizaţii foarte avansate, capabile să lanseze nave interstelare în galaxie la acest moment, deşi nu avem dovada elementară că există nici măcar una! Fiecare din aceste civilizaţii lansează q vehicule spaţiale pe an. Să încercăm să determinăm acest număr.

Numărul vizitelor pe an pe planeta Pămînt=numărul tuturor navelor lansate în galaxie/numărul obiectivelor de vizitat posibile în această galaxie. Numărul stelelor în galaxia noastră fiind peste 1011, cu indulgenţă putem spune că cel puţin 1010 merită cercetarea. În acest caz ecuaţia noastră devine: 106 x q /1010. După simplificările elementare rezultă că numărul vizitelor extraterestre pe Pământ x 10.000 = q21. Deci în cazul în care luăm în calcul o singură vizită extraterestră pe an, fiecare civilizaţie galactică trebuie să lanseze 10.000 de nave spaţiale; dacă cerem o frecvenţă a vizitelor reale de o navă diferită pe zi, ajungem la cifra monstruoasă de 3.650.000 de nave lansate pe an de fiecare din cele 1 milion de civilizaţii din galaxie!

Un alt astronom, Hong-Yee Chiu, a calculat cantitatea de metal necesară pentru o asemenea frecvenţă de croazieră. Presupunând nave ceva mai mari decât capsula Apollo – greu de imaginat ca fiind corespunzătoare pentru zboruri de sute de ani la viteze apropiate de cea a luminii! – a rezultat că în decursul istoriei a fost necesară pentru confecţionarea farfuriilor zburătoare masa metalică totală a jumătate de milion de stele, în cazul folosirii doar a stratului superficial, ar fi fost necesare stingerea şi folosirea a peste două miliarde de sori, ceea ce ni se pare aberant chiar şi pentru o civilizaţie mai avansată decât a noastră!

Orgoni Crystal