Atentatul din metroul de la Moscova, o nouă înscenare rusă atribuită “teroriştilor ceceni”?

102

explozii metrouCitim de pe site-ul Mediafax:

Cel puţin 25 persoane au murit (UPDATE: ultimul bilanţ arată 37 de morţi) în urma unei explozii produse luni dimineaţă la metroul din Moscova, au anunţat agenţiile ruse RIA Novosti şi Itar-Tass. Un bilanţ anterior menţiona moartea a 15 persoane.

Potrivit agenţiei Interfax, explozia ar fi putut fi declanşată de un kamikaze. Aceasta a avut loc într-o garnitură de metrou care se afla în staţia Lubianka, din centrul capitalei russe, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Andrianova, citată de Itar-Tass. Un număr de “14 persoane au murit în metrou şi alte 11 pe peronul staţiei”, a precizat purtătoarea de cuvânt. Alte zece persoane au fost rănite.

Capitala rusă a fost afectată în ultimii zece ani de o serie de explozii mortale revendicate de militanţii ceceni, dar aceasta au devenit mai rare în ultimul timp.

Am de făcut un comentariu la această ştire. Nu ştiu care e iarăşi interesul, dar tare aş paria pe faptul că în spatele acestui nou atentat terorist s-ar afla serviciile secrete ruseşti. Nu ar fi pentru prima oară (citiţi mai multe în acest articol: Ruşii şi-au înscenat atentate teroriste, pentru a izbucni războiul din Cecenia), iar ruşii, ca şi americanii sunt specialişti în astfel de scenarii. Desigur, ceea ce spun acum e doar o speculaţie, dar am învăţat ca în lumea asta să mă îndoiesc de ştirile oficiale. În ştirea de mai sus apare deja cuvântul “cecen”; n-au trecut nici câteva ore de la atentat şi deja se cunoaşte că au fost terorişti ceceni!? Nu ştiu dacă aţi observat, dar e acelaşi stil de a intoxica opinia publică încă de la bun început cu informaţii false. Ce va spune omul de rând? “Iarăşi, cecenii ăia ticăloşi!” Oh, yeah…of course…cecenii ticăloşi…