A preluat controlul temporar Inteligenţa Artificială asupra lui Facebook?


Odată ce trec orele şi Facebook-ul nu-şi revine, gluma se îngroaşă. Şi se pare că nu e doar un „accident tehnic”; eu bănuiesc deja că a avut loc un atac masiv (hacking) asupra serverelor Facebook. Un atac foarte bine coordonat, din moment ce, angajaţii Facebook care au venit luni dimineaţa la serviciu la sediul companiei din California, pur şi simplu nu şi-au mai putut folosi insignele electronice pentru a deschide uşile de la servere.

Iată ce ne spune Sheera Frenkel de pe Twitter: „Tocmai am vorbit cu cineva la telefon, care lucrează pentru Facebook şi care mi-ai spus că angajaţii n-au putut să intre în clădiri în această dimineaţă, pentru a evalua amploarea defecţiunii, pentru că insignele lor nu funcţionau la uşile de acces”.

Ce ziceţi? Asta nu sună a sabotaj general!? Dar, care este cauza pentru căderea Facebook-ului? Specialiştii în IT spun că de vină e DNS-ul. DNS (Domain Name System) sau Sistemul de Nume de Domeniu este un sistem distribuit de păstrare și interogare a unor date arbitrare într-o structură ierarhică. Cea mai cunoscută aplicație a DNS este gestionarea domeniilor în Internet.

Dar, cine ar fi cauzat această „anomalie tehnică” pentru cea mai mare companie de Internet din lume? Nu ştiu, dar eu aş putea bănui chiar… Inteligenţa Artificială! (deşi pare o idee SF acum, inspirându-mă din filmul SF „Terminator”). Vedeţi un articol din 2017 pe această temă: Panică la nivelul Facebook! S-a schimbat sistemul de inteligenţă artificială, după ce “roboţii virtuali” ai Facebook comunicau într-un limbaj pe care oamenii nu-l mai puteau înţelege…


Lasă un comentariu