În sfârşit!? Astronomii au detectat un semnal radio de pe o planetă foarte îndepărtată… Poate fi viaţă acolo? E posibil!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Găsirea planetelor extrasolare, care au potențialul de a găzdui viața așa cum o știm, nu este cu siguranță o sarcină ușoară, dar această ultimă descoperire – care a fost raportată de oamenii de știință de la Fundația Națională pentru Știință din SUA (NSF) – este extraordinară. S-ar putea ca undeva în Cosmos ar putea exista o lume care poate să nu fie atât de diferită faţă de a noastră.

Situată la aproximativ 12 ani-lumină distanță, planeta YZ Ceti b este o lume stâncoasă, din care astronomii au captat un semnal neobișnuit de coerent. Acest lucru nu înseamnă neapărat că o civilizație extraterestră inteligentă încearcă să ne trimită un mesaj; semnalul pare a fi generat de interacțiunile dintre steaua părinte a planetei și câmpul său magnetic.

Dacă este adevărată, atunci este o descoperire importantă, deoarece prezența unui câmp magnetic este considerat a fi unul dintre motivele cheie pentru care propria noastră planetă este locuibilă, în timp ce altele (cum ar fi Marte) nu au aşa ceva.

Oamenii de ştiinţă cred că ar trebui să existe și aurore pe planetă, dacă ea are propria ei atmosferă. Cu toate acestea, dacă această planetă este sau nu locuibilă, dacă are pe ea sau nu viaţă, rămâne neclar pentru moment.

„Căutarea de lumi potențial locuibile sau purtătoare de viață în alte sisteme solare depinde în parte de capacitatea de a determina dacă exoplanete stâncoase, asemănătoare Pământului, au de fapt câmpuri magnetice”, a spus Joe Pesce de la Observatorul Național de Radioastronomie. „Această cercetare arată nu numai că această exoplanetă stâncoasă are probabil un câmp magnetic, dar oferă o metodă promițătoare pentru a găsi mai multe asemănătoare”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): independent.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO