Ecuaţia lui Dirac din fizică este, de fapt, ecuaţia iubirii? O constatare uluitoare…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Aţi auzit vreodată de ecuația lui Dirac? Aceasta descrie cantitativ proprietățile electronului, pe baza principiilor mecanicii cuantice și teoriei relativității. Formulată în 1928 de fizicianul britanic Paul Adrien Maurice Dirac, ea este o ecuație diferențială pentru o mărime cu patru componente numită bispinor, care reprezintă funcția de stare a electronului.

De fapt, ecuaţia lui Dirac poate fi sintetizată astfel:

Ea este cea mai frumoasă ecuație cunoscută de fizică. Mulțumită acestei ecuații se poate descrie entanglement-ul cuantic, care în practică afirmă următoarele:

„Dacă două sisteme interacționează pentru o anumită perioadă de timp, după care sunt separate, după aceea nu le mai putem descrie ca fiind două sisteme diferite, pentru că, într-un mod foarte subtil, ele devin un sistem unic. Asta pentru că ceea ce i se întâmplă unuia dintre ei, continuă să-l influențeze și pe celălalt, chiar dacă aceștia sunt despărțiți de mii de kilometri sau de ani lumină.”

Ce înţelegeţi din fragmentul de mai sus? Luaţi, de exemplu, două fiinţe care se iubesc şi care sunt despărţite o perioadă. Conform acestei legi, ele nu mai pot fi descrise ca fiind două fiinţe distincte, ci „împărtășesc” cumva unele proprietăți. Ceea ce se întâmplă cu unul dintre ei continuă să-l influențeze pe celălalt.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock