Cea mai bizară poveste din secolul 20: locuitorii unui orăşel din SUA au dispărut fără urme!


Printre cele mai misterioase cazuri despre aşezări umane dispărute, se află „cazul Urkhammer”. Acest orăşel din statul Iowa (SUA) părea a fi localitatea tipică portretizată de filmele western americane. Cu toate acestea, în 1928 s-a întâmplat ceva ciudat, deoarece orăşelul a rămas gol. Fotografiile aeriene ale zonei au dezvăluit străzi complet pustii. Aceeași situație s-a întâlnit şi în fermele locale din apropiere, unde buruienele au luat locul culturilor agricole şi nimănui nu părea să-i pese.

Misterul a devenit mai mare după povestea unui călător care a trecut pe acolo. În drum spre un alt oraș, i s-a părut convenabil să meargă la Urkhammer să-şi alimenteze maşina. Ajuns la benzinărie, a găsit amplasamentul complet abandonat și pompele goale. Nu numai benzinăria era abandonată, ci și biroul și magazinul care alcătuiau complexul.

Temându-se că s-ar fi putut întâmpla ceva rău, bărbatul a decis să meargă în orașul care se afla la puțin peste 2 kilometri de benzinărie. În această parte a poveștii începe supranaturalul. Diferite semne și indicatoare de pe drum indicau că era aproape, dar călătorul nu putea ajunge acolo, indiferent cât de aproape părea a fi. În ciuda semnelor care indicau că trebuie să se afle în acel loc, călătorul nu a reușit niciodată să ajungă la Urkhammer. Orașul parcă dispăruse…

Când a reuşit să se întoarcă la autostradă, un sentiment copleșitor a invadat mintea călătorului. El avea această senzație ciudată că s-a întâmplat ceva foarte rău în Urkhammer. Alți martori au raportat, de asemenea, aceeași senzație ciudată atunci când au vizitat zona.

Ce s-a întâmplat locuitorilor?

Alți martori care susțin că au ajuns în Urkhammer, povestesc că au găsit doar străzi pustii, case abandonate și nici măcar un semn al prezenţei locuitorilor. Conform ultimului recensământ al orașului, efectuat în 1920, Urkhammer avea o populație de 300 de locuitori. Iar soarta lor este un mister complet până în prezent.

La acea vreme, un ziar local a publicat diverse articole în care afirma că locuitorii au dispărut după ce s-au mutat într-un loc necunoscut. Cu toate acestea, Marea Criză a venit peste americani, iar ancheta privind oraşul Urkhammer a intrat în plan secund.

Un ofițer de poliție din Oakmeadow, unul dintre orașele învecinate, a mers să viziteze o rudă care locuiește în Urkhammer. Acest om a observat starea de abandon a orașului. A vrut să intre în casa rudei sale și, deși a găsit diverse obiecte personale, nu a găsit niciun semn de viață. Biroul șerifului era, de asemenea, abandonat.

Acoperit de nisip

La 4 ani după dispariția misterioasă a locuitorilor orașului, Urkhammer a suferit consecințele furtunilor de nisip care au lovit regiunea la acea vreme. Ele au îngropat parțial orașul. Ceea ce cu câțiva ani înainte era un oraș plin de viață, a fost redus la clădiri acoperite de nisip.

Până în prezent, este imposibil să știm ce s-a întâmplat cu locuitorii din Urkhammer și este unul dintre multele mistere pe care le deține statul Iowa…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock