Michelangelo şi-a ascuns chipul într-o pictură din Capela Paulină


MichelangeloRestauratorii de la Vatican au descoperit un portret al lui Michelangelo ascuns într-o pictură din Capela Paulină, ce găzduieşte ultimele fresce pictate de artistul renascentist. Potrivit artiştilor restauratori, chipul bărbatului ce poartă turbanul albastru din scenă Crucificării Sfântului Petru îi aparţine chiar creatorului picturilor murale, artistul Michelangelo Buonarroti, potrivit The Telegraph.

„Este o descoperire extraordinară şi impresionantă”, spune restauratorul şef de la Vatican, Maurizio de Luca. Nu este prima dată când renumitul artist italian îşi include portretul într-una din lucrările sale. Un alt auto-portret al lui Michelangelo a fost descoperit în scena Judecăţii de apoi din Capela Sixtină.

Vaticanul a cheltuit peste trei milioane de euro pentru a restaura Crucificarea Sfântului Petru şi o altă frescă importantă, Convertirea lui Saul. Capela aflată în Palatul Apostolic de la Vatican este închisă publicului larg şi este folosită doar de Papă şi de apropiaţii lui.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock