Laboratoarele de Arme Nucleare Los Alamos din SUA tocmai au cumpărat un computer cuantic de 5.000 de qubiţi! Ce-au de gând să facă cu el?


Imagine: blog.daimler.com

Acum câteva zile, vorbeam în cadrul acestui articol – Misterul calculatoarelor cuantice realizate în ultima perioadă de Google şi IBM – despre faptul că mi se pare ciudat că în lume se vorbeşte tot mai mult în ultima perioadă despre calculatoarele cuantice. Dacă IBM anunţa un nou computer cuantic, de 53 qubiţi, mai performant decât vechiul computer cuantic, de 20 de qubiţi, a venit şi rândul lui Google să ne vorbească despre calculatorul său cuantic, care ar fi în stare să efectueze în doar 3 minute şi 20 de secunde un calcul care, pentru cel mai avansat computer clasic actual, ar necesita aproximativ 10.000 de ani.

Acum, într-un articol publicat pe nextweb.com, aflăm că Laboratorul de Arme Nucleare Los Alamos al guvernului american a cumpărat un calculator cuantic de 5.000 de qubiţi. Iată, câteva fragmente din acest articol, pe care l-am tradus:

* D-Wave a anunțat următoarea generație a sistemului informatic cuantic „Advantage”, care va avea 5.000 de qubiţi, faţă de cei 2.000 de qubiţi ai generaţiei anterioare, asta însemnând viteză şi putere mare de procesare.

* În 2015, sub conducerea administrației Obama, D-Wave și Laboratorul Los Alamos au început să lucreze împreună pentru a explora tehnologia de calcul cuantic. Acordul este un studiu comun între guvernul SUA și D-Wave, urmărind să dezvolte tehnologia care, într-o bună zi, va conduce la apariţia unui computer cuantic universal. Cele două grupuri lucrează în esență împreună pentru a dezvolta primii algoritmi comerciali utili, software și hardware pentru sistemele cuantice.

* Diferența dintre calculatoarele D-Wave și cele la care lucrează companii precum Google și IBM, este o chestiune ce depășește numărul de qubiţi utilizaţi. Aşa cum spuneam sus, Google anunţa că a obținut „supremația cuantică” cu o mașină cuantică de 72 de qubiţi. În comparaţie, sistemul de 5.000 de qubiţi de la D-Wave ar fi neobișnuit de puternic, folosind aceleași standarde.

* Dar, sistemele cuantice D-Wave nu sunt computere cuantice universale, sunt proiectate de la început pentru o sarcină specifică: rezolvă doar probleme de optimizare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO