Cei mai lacomi 8 oameni din istorie


om-lacomLăcomia, ca şi egoismul, zgârcenia sau lipsa de scrupule, este unul din defectele cel mai des întâlnit în lume în rândul oamenilor. Dar au existat în această istorie zbuciumată a omenirii şi personaje care au fost cu adevărat lacome, rapace. Ei au atins paroxismul în lăcomie, uitând faptul că pe acest Pământ duc doar o viaţă efemeră…

Să vedem împreună un top al celor mai lacomi oameni din istorie:

1) Marcus Licinius Crassus (115 î.Hr. – 53 î.Hr.)

crassus

Din tinereţe Marcus Crassus era obsedat de bogăţie şi aceasta deveni principală trăsătură a caracterului său. El arenda pământuri, participa la campaniile comerciale şi cumpăra sclavi pentru că mai apoi să-i vândă.
Un izvor inepuizabil de îmbogăţire a lui Crassus deveniseră dificultăţile legate de lipsa locuinţelor de care Roma suferea. Oraşul era suprapopulat iar înghesuiala mare a clădirilor era una din cauzele deselor incendii care nimiceau cartiere întregi. Această situaţie era favorabilă pentru speculaţie. Crassus organizase echipe de pompieri care stingeau incendiile,salvând de foc casele învecinate. Apoi cumpăra casele arse pe un preţ de nimic şi în locul lor ridică clădiri pe care apoi le închiria.

2) Ghenghis Han (1162-1227)

genghis-han

Marele han mongol dorea să deţină toată lumea, şi era aproape să-şi atingă visul. Înaintea de moartea sa, imperiul său se întindea din Oceanul Pacific până la Marea Adriatică.

3) Papa Sixtus IV (1414-1484)

sixtus-iv

Acest papă s-a îmbogăţit enorm, prin faptul că a taxat bordelurile şi prin faptul că susţinea că sufletele celor morţi le poate muta din purgatoriu în paradis, vânzând rudelor celor morţi indulgenţe.

4) William H. Vanderbilt (1821-1884)

vanderbilt

Vanderbilt a fost un mare bogătaş al secolului XIX, fiind poate cel mai bogat şi mai puternic om al timpurilor sale. El controla cea mai mare reţea de căi ferate din lume şi a devenit faimos odată cu celebrele sale cuvinte: „Publicul…dă-l dracului! Nu mă interesează nimic cu privire la muncă, decât ceea ce este al meu”.

5) William M. Tweed (1823-1878)

william-tweed

Tweed a fost un mare proprietar de clădiri şi terenuri din New York, de bănci, căi ferate şi hoteluri. Averea sa, în termenii valorii de azi, măsura circa 8 miliarde de dolari. Era însă renumit pentru avariţia şi lăcomia sa, multe caricaturi făcându-se, având ca subiect acest „defect” al său.

6) Împărăteasa Dowager Cixi (1835-1908)

cixi

Deşi şi-a început „cariera” fiind târfa împăratului Chinei, între timp ea a devenit conducătoarea „de facto” al acestui mare stat asiatic, pentru aproape 50 de ani. Ea a devenit faimoasă pentru cele 3.000 de cutii de bijuterii pe care le deţinea şi pentru faptul că s-a folosit de banii Marinei Chinei pentru a-şi construi un vapor de marmură, la bordul căruia lua masă, având la dispoziţie 150 de beţişoare de aur.

7) Charles Ponzi (1882-1949)

ponzi

A fost unul dintre cei mai mari escroci americani din toate timpurile. El a fost creatorul aşa-zisei „scheme Ponzi”, folosită pe larg şi la noi în ţară (vezi Caritas, FNI), prin care banii depuşi iniţial se dublează în 3 luni de zile. Lăcomia sa pentru a face bani din orice a fost nemăsurată.

8 ) Imelda Marcos (1929)

imelda-marcos-20

Soţia preşedintelui filipinez, Ferdinand Marcos, e bănuită că a furat, împreună cu soţul ei, peste 5 miliarde de dolari din bogăţiile Filipinelor. Când ea şi soţul ei au fost daţi jos de la putere, în 1986, dulapurile Imeldei din palatul prezidenţial Malacanang conţineau peste 3000 de perechi de pantofi, mărimea 37. Extravaganţa Imeldei a depăşit orice măsură. Cu ocazia unei expediţii pentru achiziţionarea de proprietăţi imobiliare la New York, s-a gândit să cumpere Empire State Building, dar până la urmă a renunţat. Costând circa 750.000.000$, imobilul nu depăşea posibilităţile ei financiare, dar ea şi-a spus că era o achiziţie „prea bătătoare la ochi”. În schimb, a cumpărat cu cincizeci şi unu de milioane Crown Building şi cu şaizeci Herald Center, precum şi alte două „căsuţe” preţioase în Manhattan.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock