Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un satelit coreean a fotografiat “Gaura neagră” de pe Pământ

114
blank
Imagine: KARI / ESA

Un satelit coreean a surprins o imagine panoramică a unei insule din Mexic, înconjurată de ape atât de adânci şi negre, încât îşi merită numele de Holbox, un nume care înseamnă “gaură neagră”.

Fotografia din stânga articolului a fost realizată de satelitul sud-coreean Kompsat-2 şi prezintă insula Holbox, laguna Yalahau, precum şi marginea de nord-est a peninsulei mexicane Yutacan. Insula Holbox are o lungime de 42 de kilometri şi este separată de peninsulă datorită lagunei.

Laguna are o gaură adâncă şi stâncoasă ce înconjoară insula, făcând ca apele să apară negre. Se crede că denumirea de “Holbox” (ce în limba mayaşă înseamnă “gaură neagră”) îşi are originea în apele negre ale lagunei. Întrucât insula Holbox se află la punctul de convergenţă dintre Oceanul Atlantic, Golful Mexic şi Marea Caraibelor, mixtura acestor ape creează un mediu bogat în nutrienţi, ideal pentru o viaţă marină îndestulătoare. De aceea, întreaga zonă este protejată, aici găsindu-şi locul peste 500 de specii de păsări, delfini albi, ţestoase şi specii de rechini.

Sursa: Space.com

Orgoni Crystal