Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un fermier din Argentina a dat peste mai multe armadilo uriaşe, creaturi dispărute de pe Terra de peste 10.000 de ani


Ştirea e din februarie 2020, dar este una interesantă. În esenţă, este vorba despre un fermier argentinian, pe nume Juan de Dios Sota, care își transporta vitele, atunci când a dat peste ceva uluitor: fosilele mai multor armadilo uriaşe, cu o vechime de cel puţin 20.000 de ani. Chiar sub picioarele fermierului, lângă albia uscată a pârâului Vallimanca, se aflau rămășițele fosilizate a 4 armadilo gigantice, cunoscute și sub numele de Glyptodon. O secetă mai mare a scos la iveală exemplarele antice, care fuseseră cândva scufundate în râu.

Aceşti armadilo au cutreierat America de Sud timp de 30 de milioane de ani, înainte de a se confrunta cu dispariția cu aproximativ 10.000 de ani în urmă. Unii cred că oamenii timpurii au fost de vină pentru dispariția animalului, prin folosirea excesivă a cochiliilor lor dure pentru adăpost. Ca parte a super-ordinului de mamifere Xenarthra (sau Edentata), acești armadilo au fost ierbivori convinși. Creaturile antice au evoluat în mod natural spre a avea un exterior blindat, pentru a se proteja împotriva altor animale prădătoare.

Nu este prima dată când se face o astfel de descoperire în regiune. În 2015, un alt fermier argentinian a găsit o fosilă aparținând unui Glyptodon. Fermierul Jose Antonio Nievas a crezut inițial că a descoperit un dinozaur, numai că era vorba, din nou, despre un armadilo.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk


Lasă un comentariu