Un fenomen incredibil: piatra care levitează de la Shivapur


piatra shivapurA fost odată un mistic…

India…la 180 km de marele oraş indian Bombay se află satul Shivapur, unde a trăit un mare sfânt musulman sufist, Qamar Ali.Acesta s-a născut într-o familie de musulmani vânjoşi. Qamar Ali, spre deosebire de fraţii săi puternici şi musculoşi, era mai degrabă firav. Când a făcut vârsta de 6 ani, aşa copil cum era, a devenit discipolul lui Sufi Pir (un mare mistic musulman) care locuia în apropierea satului natal al lui Ali; astfel, băieţelul a început să-şi petreacă zilele în meditaţie şi post. În vremea aceea, mulţimi de oameni se adunau la uşa casei lui Sufi Pir, fiind atraşi de puterile miraculoase de vindecare ale misticului sufist.

…căruia i-a oferit unei pietre de pe mormânt o putere specială

Piatra de la Shivapur
Piatra de la Shivapur

Din păcate, Qamar Ali a murit de tânăr, şi, atunci când se afla pe patul de moarte, el a cerut ca o piatră circulară de circa 70 de kg să fie aşezată pe mormântul său. Conform legendei, el ar fi spus: „Dacă 11 bărbaţi îşi vor pune degetele sub piatră şi îmi vor chema numele, eu voi face ca piatra să se ridice mai sus decât capetele lor. Altfel, nimeni, nu va fi capabili să mute piatra mai mult de jumătate de metru faţă de pământ”. El a mai adăugat: „Acest lucru să fie un simbol, un mesaj care să arate că puterea spirituală e mai puternică decât cea fizică. Aşa cum Allah cel milos v-a iubit, aşa şi voi să iubiţi oamenii. Pentru că toţi suntem fraţi, şi facem aceeaşi călătorie. Gândiţi-vă la asta, atunci când îmi veţi chema numele şi veţi ridica piatra”. Aşadar, la rostirea sunetului „Qamar Ali Darvesh”, piatra va levita singură! Parcă se aseamănă cu piatra din faţa peşterii care se deschidea la rostirea cuvintelor „Sesam, deschide-te!” din celebra povestire „Ali Baba şi cei 40 de hoţi”.

Legenda este atrăgătoare. Dar ce se întâmplă dacă un non-musulman încearcă să ridice piatra? Ce se întâmplă dacă sunt mai mult de 11 oameni? Ce se întâmplă dacă se foloseşte toată mână şi nu doar un deget? Ce se întâmplă dacă sunt rostite alte cuvinte? Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări, să facem o mică vizită virtuală, prin intermediul acestui articol, la acea piatră celebră de mormânt.

Cercetătorii japonezi n-au reuşit să desluşească misterul pietrei

Pe acel loc, în prezent, se află o moschee. Întrucât în timpul vieţii sale, Qamar Ali a fost celibatar, femeilor nu le este permis accesul în moschee. Mormântul său este acoperit cu ţesături aurite şi cu ghirlande de flori albe şi dulci mirositoare. În spatele moscheii se află faimoasa piatră circulară de granit, de culoare gri. Preotul altarului afirmă că în acest loc au fost câteva televiziuni care să filmeze miracolul, dar şi o echipă japoneză de cercetători, care au plecat însă „cu coada între picioare”, nereuşind să desluşească misterul. El mai adăugă faptul că toţi participanţii la acest miracol sunt bineveniţi, fie că sunt musulmani, buddhişti sau creştini, iar de fiecare dată când se rosteşte numele „Qamar Ali Darvesh” e pentru a aminti faptul că el a fost un mare sfânt, cu o mare putere spirituală.

Miraculoasa ceremonie de levitare a pietrei

Cineva încearcă să ridice piatra, dar abia reuşeşte...
Cineva încearcă să ridice piatra, dar abia reuşeşte...

Înainte de a începe ceremonia levitării pietrei, un localnic foarte musculos este invitat să încerce să ridice piatra de unul singur. El abia reuşi s-o ridice câţiva centrimetri deasupra pământului.

Apoi, se adunară în jurul pietrei, aşa cum spune legenda, 11 oameni, care-şi introduseră degetele lor sub piatră şi începură să rostească formula magică „Qamar Ali Darvesh”. Piatra, de una singură, de parcă ar fi fost o fiinţă vie, începe să se ridice în aer, deasupra capetelor oamenilor. Apoi, după puţin timp în care piatra levită, oamenii se dădură deoparte, pentru a asista la prăbuşirea ei de pământ.

Pe locuri, fiti gata...
Pe locuri, fiti gata...
Qamar Ali Darv....eeessshhh!
Qamar Ali Darv....eeessshhh!

Încercări de explicaţii ale minunii

Ce se întâmplă? E doar un miracol religios fără nicio explicaţie? O fi vorba de energie electromagnetică? Se ştie că anumite niveluri de energie electromagnetică pot determina apariţia unor fenomene de poltergeist. Însă zona a fost scanată pentru detectarea anumitor unde electromagnetice şi nu s-a găsit nimic.

Călugării lama din Tibet sunt cunoscuţi pentru că au pietre massive la intrarea în peşteri, care se deplasează la rostirea anumitor sunete sau vibraţii. Rezonanţa sonoră forţează ca piatra de la Shivapur să se ridice? Dacă ar fi aşa, rostirea lui “Qamar Ali Darvesh” ar avea un rezultat identic asupra altor pietre. Dar nu are.

Sau poate că în momentul în care i se strigă numele misticului, se formează o cantitate suplimentară de energie, care face ca piatra să fie ridicată foarte uşor? Ori poate, trebuie să-l credem pe preotul locului care afirmă că: “India este un tărâm străvechi. Are secretele sale. Iar noi…nu e nevoie să le descoperim”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO